MHP’li eski vekil: AKP yaşanan bunca şeyden ders almadı

MHP’li eski vekil: AKP yaşanan bunca şeyden ders almadı

Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski Milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni eleştirdi ve yaşanan bunca olaydan ders almadığını söyledi. İşte haberin ayrıntıları;

2011 Genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Iğdır Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne giren Sinan Oğan, yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yi çok sert bir dille eleştirdi.

Eski Milletvekili Sinan Oğan, son KHK’nin darbeyi önlemeyeceğini tam aksine özendireceğini ifade etti ve AK Parti hükümeti hakkında flaş ifadeler kullandı.

Akşener'den KHK tepkisi: İç savaş çıkar!

İşte Sinan Oğan’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşımlar;

Son KHK ile devletin devredilmesi mümkün olmayan yetkilerini 'sivillere devretmek suretiyle yargı muafiyeti’ sağlanması devletin ciddiyetine ve toplumsal barışa zarar verir. Bu yetki devri pratikte art niyetli amaçlar için kullanımı meşru kılar.

Yarın devlet içine gizlenmiş bir yapı (olmaz demeyin FETÖ böyle oldu) darbe yapar ve Allah korusun başarılı olursa, bu iktidara ve mensuplarına yönelik art niyetli sivil kesimlerin girişecekleri her türlü gayri kanuni eylemler bu KHK'ya dayanarak meşru hale gelir.

Devletin yapısıyla oynadığınızda eninde sonunda dönüp iktidardaki erki vuruyor. Yeter artık kandırıldığınız... Ayrıca unutulmasın bir KHK'nın ömrü bir başka iktidarın çıkaracağı bir başka KHK'ya kadardır... Bu sebeple çözüm KHK'da değil çözüm meşru zeminde ve meclistedir...

Son KHK ile sivillerin silah kullanımının meşru hale getirilmesi konusu AKP'nin yaşanan bunca şeyden ders almadığını gösteriyor. Ne zaman ki, devlet meşru çizgisi dışına çıktı, FETÖ gibi yapılar doğdu. Bunca yaşanmışlıktan neden ders almazsınız? Bu KHK darbeyi önlemez, özendirir.

sinan1.jpgsinan2.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.