AK Parti'den yeşil ışık! MHP ile yerelde ittifak

AK Parti'den yeşil ışık! MHP ile yerelde ittifak

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerelde de ittifak yapacağı ifade edildi. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Ak Parti ve MHP arasında oluşturulan Cumhur İttifakı, yerelde de geçerli olacak mı? Yerelde ittifak hangi il veya ilçelerde geçerli olacak? İşte bu tüm bu soruların cevabını seçimler yaklaştıkça daha iyi öğrenebiliyoruz. Dün Ak Parti Balçova İlçe Kongresinde yerelde ittifak sinyali verildi.

MÜTHİŞ İDDİA! "Çözüm" sürecine mi dönülüyor?

AK Parti Balçova 6'ncı İlçe Kongresi, Balçova Kaya Termal Kardelen Salonu’nda yapıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ittifak sürecini MHP ile birlikte yönettiklerini belirterek, "Yerel seçimlerde benzer noktada bir çalışmayı İzmir’de yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Kürsüye çıkan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MHP ile Ak Parti arasındaki ittifak uzlaşmasına değinerek yerelde de benzer bir ittifak yapmayı planladıklarını ifade etti.

Hamza Dağ, "İttifak konusu, 15 Temmuz’dan bu yana devam eden bir süreç. Bu bir süreç ittifakı. 15 Temmuz’da birileri bu ülkeye operasyon yapmaya çalıştığında, orada net duruşta bulunan her tabandan kesim vardı. CHP tabanından insanlar da mutlaka vardı, ama bir süre sonra Yenikapı ruhunu terk eden ne yazık ki CHP'nin üst yönetimi oldu. Ama o günden bugüne hem 15 Temmuz’da, hem 16 Nisan halk oylamasında, hem de sonraki süreçlerde, şimdide uyum yasalarında birlikte devam ettiğimiz, birlikte ittifak içerisinde olduğumuz MHP ile birlikte süreci yönetiyoruz. Yerel seçimlerde benzer noktada bir çalışma İzmir’de yapmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ak Parti’den flaş Erbakan hamlesi

PROVOKASYON UYARISI

İttifak çalışması yaparken, bunu provokasyonla bozmaya çalışanlara karşı uyanık olunması çağrısında bulunan Dağ, "Provokasyon yapmaya çalışanları uyarmak vazifemiz. Hiç kimse böyle bir ittifakta bir olumsuzluk olması için provokasyon girişimi içerisinde olmasın. Eğer olurlarsa karşısında Ak Parti il teşkilatını ve Genel Başkan Yardımcısını bulurlar" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.