AK Parti'li Zeybekçi'nin Atatürk karnesi Kendi resimlerini koydurmuş

AK Parti'li Zeybekçi'nin Atatürk karnesi Kendi resimlerini koydurmuş

AK Parti'nin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Nihat Zeybeçi'nin Denizli Belediye Başkanı olduğu dönemde faaliyete soktuğu uygulama büyük tepki topladı.

2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi oldu.

Geçmişte Ekonomi Bakanlığı ve memleketi Denizli'de Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Zeybekçi'nin İzmir adaylığının açıklanmasının ardından tartışmalarda beraberinde geldi.

Zeybekçi'nin Denizli'de Belediye Başkanlığı görevini yürütürken faaliyete geçirdiği bazı uygulamalar büyük tepki toplamıştı.

Bu uygulamalardan birisi de 2009 yılında yapılan yerel seçimlere çok az bir süre kala Nihat Zeybekçi'nin öğrencilere ücretsiz test kitapları dağıtması idi.

20 bin adet test kitabı bastırtan Zeybekçi, kitaplardan Atatürk’ün portresini ve İstiklal Marşı’nı çıkartmış yerine kendi fotoğrafını koydurmuştu.

İL MİLLİ EĞİTİMİ MÜDÜRLÜĞÜ VE VALİ ONAYLAMIŞ!

Bir dönem çok fazla tartışılan bu uygulamayı eski CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur gün yüzüne çıkardı.

Konuyu meclise taşıyan Ertemur'a Denizli Valisi Yavuz Erkmen'den yanıt gecikmedi ve Vali Erkmen, Zeybekci’nin dağıttığı kitaplar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin onay verdiğini, kitaplar için 136 bin 080 TL harcandığını belirtti.

Zeybekçi'den İzmir'e rakı sözü

MHP İL BAŞKANI DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞ

O dönem MHP Denizli İl Başkanlığı görevini yürüten Ferudun Ünal, yaşanan tartışmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz hakkında suç duyurusunda bulunmuş...

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.