Zeybekçi'den İzmir'e rakı sözü

Zeybekçi'den İzmir'e rakı sözü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, çok konuşulacak rakı açıklamasında bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını Arjantin’de düzenlen G-20 Zirvesi’nden önce Ak Parti Grup Toplantısında açıklamıştı. Erdoğan, İzmir’de Nihat Zeybekçi’yi aday gösterdiklerini ve İzmir’de seçimi kazanacaklarını ifade etmişti.

Nihat Zeybekçi ise seçim çalışmalarına erkenden başladı. Yerel seçime ilişkin açıklamalarda bulunan Zeybekçi, "Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: 'Rakımıza dokunma'. Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum" diye konuştu.

MHP Meclis Başkanlığını ve 7 şehri istedi!

Hürriyet’ten İpek Özbey'in "Mahallenin en güzel kızı, İzmir'i kim istemez' dediniz, cinsiyetçilikle eleştirildiniz" ifadesi üzerine Nihat Zeybekçi, "Benim oradaki söylemime bir kadın-erkek ilişkisi bağlamında bakmak bence büyük bir haksızlık, biraz da kısır bir bakış açısı olur. Söylemimiz gayet samimi, doğal. Bizim insanımızın ağzından çok kolaylıkla çıkabilecek bir söylem. Cinsiyetçi demek gerçekten haksızlık" ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan CHP’nin İstanbul adayını açıkladı

İpek Özbey'in sorularını cevaplayan Zeybekçi, daha sonra adaylığı üzerine de yorumlar yaptı.

‘İzmir eğer 'Endişe hissediyorum' diyorsa, bunu çok ciddiye almak lazım. Bugün 16 yıldan beri iktidar olan bir parti, nerede, hangi hayat tarzı ya da inançla, özgürlükle ilgili negatif bir yaklaşımı olmuştur, bunu çok iyi anlatmamız lazım’ diyen Zeybekci, şöyle devam etti:

Ziya Selçuk görevden alınıyor mu? Milli Eğitim Bakanı Bilal Erdoğan mı olacak?

Türkiye'de devrimcilik, özgürlük, liberallik, hoşgörü anlamında yaklaşımlara bakacak olursak, gerçek sosyal demokrat, özgürlükçü parti olarak AK Parti'yi rakipsiz görüyorum. Bir noktaya geldiğimizde nasıl tahammülsüz hale gelebildiklerini CHP'nin bazı uygulamalarında görebildim bugüne kadar. Kılıçdaroğlu'nun bu söyleminde bile görüyorsunuz. Kendi kabiliyetsizliklerini siyasi bir sırçayla örtme girişiminden başka bir şey değil bu. Vatandaşımızın "Acaba" diye bir soru işareti varsa, bunu ciddiye almamız lazım, alacağız da.

İnsanların yeme-içme alışkanlıklarıyla, kılık-kıyafetleri, eğitim ve söylem, her türlü ibadet özgürlükleriyle ilgili tereddüt oluşturacak bir şey görmüyorum. Bugün İzmir ile ilgili şunları duymuyor değilim: "Rakımıza dokunma"… Eyvallah. Bugün insanların özgürce içkilerini içebildiklerini ben biliyorum. AK Parti'deki arkadaşlarımız bugün içkisini içebilen, namazını da kılabilen, günü geldiğinde orucunu tutabilen bir hoşgörü alanına sahiptir. Türkiye'nin bir özeti gibidir AK Parti. Demek ki biz anlatamamışız. İzmir'de bir anlatamama sorunumuz var. Özgürlükler şehridir, ilk hareketlerin başladığı yerdir. Cumhuriyet'in ilk yıllarında kurulan ilk çok partili partinin kurulduğu, mitingini yaptığı yerdir.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.