AK Parti'nin yerel seçimde İstanbul adayı Murat Kurum oldu

AK Parti'nin yerel seçimde İstanbul adayı Murat Kurum oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti'nin belediye başkan adaylarını açıkladı.

Seçim hazırlıklarına star veren AK Parti'de il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte adayları açıkladı.

 

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI AK PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

 

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bursa: Alinur Aktaş

Denizli: Osman Zolan

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

İstanbul: Murat Kurum

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Samsun: Halit Doğan

 

DİĞER ŞEHİRLER

 

Artvin: Mehmet Kocatepe

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Çankırı: Hüseyin Filiz

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğlulları

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Rize: Rahmi Metin

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

 

"BELEDİYECİLİKTE DESTAN YAZDIK"


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, değerli dava arkadaşlarım sizleri kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin şahsında 81 ilimizin tamamında teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 

İsrail güçlerine karşı vatanlarını savunan tüm Filistinli yiğitlere selamlarımızı yolluyoruz. Biz de bu süreçte dünyadaki vicdan sahibi tüm ülkelerle birlikte zalimlerden hesap sorulması için elimizden geleni yapacağız. 

"Alnımızın aklığı
Zalime kabus olur
Mazlumun canı yansa
Ahı bize dokunur"

Biz mazlumlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak bugün de Suriye ile Irak ile Kudüs ile ne işiniz var diyenlere aldırmadan Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. Yeni yıla Galata Köprüsü'nde Filistinli kardeşlerimize destek olan 250 bin kişiye canı gönülden tebrik ediyorum. 

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il adayımızı açıklamak üzere buradayız. Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

 

"30 YILI BULAN BİRİKİM VE DONANIMA SAHİBİZ"


AK Parti ülkemizde istişare kültürünün en geniş uygulandığı partidir. Elbette her husus gibi bu konuda da eksiğimiz fazlamız olabilir. En hayırlısını istediğimizden, bu doğrultuda gayret gösterdiğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Artık 30 yılı bulan birikim ve donanıma sahibiz. 

Biz milletimize rüştümüzü önce yerel seçimlerde ispat ettik, belediyecilikte destan yazdık. Gençler şu anda karşımda bir slogan var "Yeniden İstanbul yeniden AK Parti." Hazır mıyız? Kararlı mıyız? Öyleyse durmak yok, yola devam. 

 

"15 OCAK'TA SEÇİM BEYANNAMEMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ"


AK Parti'nin hizmet belediyeciliğinden uzak adeta işkence çeken bölgelerimize de bir çağrımız var. Gençler fazla zamanımız yok, 31 Mart'ta kadar durmak yok. Muhalefetin ideolojik dayatmalarına katlanmak zorunda kalan vatandaşlarımıza "Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin" diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Bahane değil, çözüm peşinde koşan, kendi hayatını değil, halkın hayatını kolaylaştıran belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 

15 Ocak Pazartesi günü hem diğer adaylarımızı tanıtacağımız hem seçim beyannamemizi açıklayacağımız bir toplantı gerçekleştireceğiz. 

Seçimlerin ve seçilecek adayların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. 

 

"MUKADDES DEĞERLER HEDEF ALINIYOR"

 

Türkiye şehirlerini 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanlarını belirlemek için seçime hazırlanırken, bazı senaryolar yeniden sürülmeye başladı. Seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor.

Oyunlarla ülkemizin medeniyet mirası ile milletimizin değerleri hedef alınıyor. Bu kişilerin ortak özelliği Elif'i görse mertek sanacak kadar cahiller. Nüfus cüzdanları var ama kendi milletine bir turist kadar yabancılar.

Bu amaçla sergilenen oyunlarla, milletimizin canından aziz bildiği mukaddes değerler hedef alınıyor. 

Bugün de Kelime-i Tevhid'i bilemeyecek kadar cahiller. Oysa biraz okusalar, biraz farklı mahallelere kulak verseler şunu çok rahat görecekler. Bu millet Allah Allah nidalarıyla cihanı titretmiş, hamuru Müslümanlıkla yoğrulmuş necip bir millettir. Bu millet İstiklal Marşı'nda dahi Kelime-i Tevhid'i ilmek ilmek işlemiştir. 

 

"KİRLİ OYUNUN EN BÜYÜK APARATI CHP OLDU"


İstanbul belediye başkanlığı adaylığımızdan itibaren bunlarla karşılaştık, mücadele ettik. Bu cehaletin nereye varabileceğini hep birlikte gördük. Bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da CHP oldu.

Şimdilerde oy oranları düşük de olsa kimi başka partiler de rol almak için can atıyor. Her şey değişiyor ama CHP ve şürekasının baş rollünü kimseye bırakmadığı toplum mühendisliği senaryosu aynı kalıyor. 30 yıl önceki senaryolar güncellenmeye ihtiyaç dahi duyulmuyor. İnançlar üzerinden pis bir oyun oynanmakta. Gazi Mustafa Kemal istismara en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak hassasiyet emaresi değildir. Bahanelerle, yanlış söylemlerle yapılan çıkışlar kirli senaryolarda rol alma gayretidir. Türkiye bölgesi ve dünya ile bütünleşmiş bir ülkedir. Bu çirkin senaryo ve oyuncuları izlemeyi, onları milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz.'

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.