AK Parti'ye oy verdiler helak oldular

AK Parti'ye oy verdiler helak oldular

Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal, Soma'daki facianın nedenini AK Parti'ye oy verilmesi ve Cemaat'e hakaret edilmesine yordu.

Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal bugün skandal ötesi bir yazıya imza attı. Ünal, Soma faciasıyla ilgili olarak AK Parti'ye oy verenleri suçlarken, Soma'da can veren işçiler için ise dolaylı olarak "helak" kelimesini kullandı.

"ÇOĞUNLUĞUN ZULMÜ MUSİBET GETİRİR"

Yazısının girişinde "Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz" cümlesiyle Yılmaz Özdil benzeri bir anlayışı benimsediği görülen Zaman yazarı, Hz. Ömer'den, Hz. Musa'dan ve Bediüzzaman'dan örnekler vererek Soma faciasının suçunu Erdoğan'ın ve ona oy verenlerin üzerine yıktı.

"CEMAAT'E HAKARET EDİLDİĞİ İÇİN.."

Ali Ünal bununla da yetinmedi, yine dolaylı olarak "Erdoğan Cemaat'e hakaret ettiği için bunlar oldu" demeye getirdi.

HELAK EDİLEN KAVİMLERE BENZETTİ

Ünal, daha da ileri giderek, faciada ölenler ve Türkiye'de yaşanan acıya "helak" kelimesiyle gönderme yaptı. Kur'an-ı Kerim'de helak olan kavimlerin özelliklerini sayan Zaman yazarı, o kavimlerde bulunan özelliklerin AK Parti'ye oy verenlerde de bulunduğunu iddia etti. Ünal, AK Parti'ye oy verenlerin "çalıyor ama çalışıyor" anlayışında olduğunu, bu yönüyle AK Parti'ye oy verenlerin, Kur'an'da helak edilen kavimlerle benzeştiğini ima etti.

KUR'AN-I KERİM'İ DE KENDİ YORUMUNA ALET ETTİ

Ali Ünal bu zorlama ve çirkin yorumuna Kur'an'ı da alet etmeye çalıştı, "zulmedenlere destek olmayın, yoksa size ateş dokunur" ayetiyle ve Fethullah Gülen'in bir sözüyle yazısını sonlandırdı.

Ünal'ın bu yorumu akıllara Yılmaz Özdil'in önceki gün yaptığı "müstehak" çıkışını getirdi.

Öte yandan, Ali Ünal'ın bu yazısı yine Fethullah Gülen'in "Allah ocaklarına ateşler salsın" bedduasını akıllara getirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.