AKP'de Bilal-Damat çekişmesi

AKP'de Bilal-Damat çekişmesi

AKP'de kıpırdanma!

 

 


 
 
Aydınlık yazarı İsmet Özçelik AKP'de Bilal Erdoğan’la, damat Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın arasının limoni olduğunu iddia etti.
 
 
Son günlerde AKP kulislerinin yeniden hareketlendiğini yazan İsmet Özçelik'in "AKP'de kıpırdanma" başlığı ile yazdığı yazısında, bunun iki sebei olduğunu ifade etti.

İsmet Özçelik'in yazısının tamamı:
 
AKP’de kıpırdanma!
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP Genel Başkanı olmasından sonra ortalık durulmuştu. Son günlerde AKP kulisleri yeniden hareketlendi.

AKP kurmaylarına göre bunun birçok nedeni var. İlk akla gelenleri şöyle sıralıyorlar:

- AKP'de kongre süreci başladı. Milletvekilleri, belediye başkanları kendi adamlarını yönetime getirmek istiyor. Herkes birbirinin sırtına basarak yükselme telaşında.

- “Gizli FETÖ” AKP içindeki konumunu koruma peşinde. Pensilvanya’dan gelen emir böyle. Tasfiye edilmemek için her yolu deniyorlar. Bu nedenle parti içindeki çatlaklardan yararlanmaya çalışıyorlar.

- Peş peşe yapılan hatalar güven sarsıyor. Siyasi beklenti zayıfladığı için partililer özgürleşti. Artık daha rahat konuşuyorlar. Yeni dönemde milletvekilliği cazip olmaktan çıktığı için ağzı çözülenler arttı.

- Yapılacak ilk seçimde Cumhurbaşkanlığını kazanacaklarına olan inanç giderek zayıflıyor. Bu da partide disiplin zaafına yol açıyor

GEMİYİ TERK EDECEKLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

AKP dönemi zenginlerinin, yeni döneme hazırlık yaptıkları gözleniyor. Şu aralar AKP’yi en fazla eleştirenler onlar. ANAP döneminden gelen bir AKP’li, ANAP’ın son dönemlerine vurgu yaptı. ANAP zenginlerinin ANAP’ın gideceğini anlayınca neler yaptıklarını hatırlattı.

“Henüz o aşamada değil, ama gidişat o yönde. AKP dönemi zenginleri yeni dönemin Beyefendileri(!) olma yolunda” dedi.

En ufak bir tökezlemede, AKP gemisini terk etmeye hazırlananların sayısı artıyor.

BÜROKRAT-SİYASETÇİ SOĞUKLUĞU

Cumhurbaşkanı Erdoğan bakanlardan çok bürokratlarla iş yapıyor. Danışmanlar bakanlardan daha etkili. Siyasetçileri ikinci plana atmış durumda. “Yeni döneme hazırlık” olarak izah ediliyor.

Bu durum, bürokratlarla siyasetçiler arasında soğukluğu artırıyor.

Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde bakanlıklara atadığı müsteşarlara söyledikleri konuşuluyor. “Bakanı falan boşver, bundan sonra birlikte çalışacağız” sözleri hatırlatılıyor. Arkasından da “Şu anda durum o günlerin çok ötesinde” ifadeleri kullanılıyor.

Anlatılanlara göre, bakanlar kendi aralarında yaptıkları özel sohbetlerde hep bürokratlarını çekiştiriyorlar. Bürokratların talimatlarını dinlememesinden yakınıyorlar. Sıkıntının Cumhurbaşkanının çalışma sisteminden kaynaklandığını şikayet ediyorlar.

BİLAL-DAMAT ÇEKİŞMESİ

AKP Meclis ve Genel Merkez kulislerinde konuşulan konulardan biri de oğul Bilal Erdoğan’la, damat Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın arasının limoni olması.

Son dönemde damat Albayrak’ın fazla öne çıkmasına Bilal Erdoğan’ın bozulduğu vurgulanıyor. AKP Meclis Grup Başkanvekilleri arasında Albayrak’a ve Bilal Erdoğan’a yakın isimlerin kendi aralarında çekiştikleri ifade ediliyor. Aynı durumun parti yönetiminde ve bakanlar kurulunda da yaşandığı bildiriliyor.

AKP kulislerinde anlatılanlar böyle. Yalansa onların yalanı..!

KURTULMUŞ MECLİS BAŞKANI MI OLACAK?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Başbakan Binali Yıldırım’ın bastırmasıyla tenzili rütbe ile Kültür ve Turizm Bakanlığına kaydırıldı.

Ancak Kurtulmuş’un çevresinde “Bu ilk raunt” imasında bulunuluyor. Ekim ayında Kurtulmuş’un 2 numaraya yükselebileceği vurgulanıyor.

İsmail Kahraman’ın yerine Meclis Başkanı olabileceği ifade ediliyor.

KONGRE HASSASİYETLERİ

AKP örgütlerinde “değişim” için düğmeye basıldı. İlçe ve il kongre sürecine girildi. Kongrelerde toplu kopmalara yol açacak gerilimlerden uzak durulması isteniyor. Tasfiyelerin “tereyağından kıl çeker gibi” gerçekleştirilmesi uyarısı yapılıyor.

Kongrelerin en hassas noktalarından birinin ilçelerde il kongre, illerde genel kongre delegeleri olacağı bildiriliyor. Genel kongre delegelerinin bizzat Erdoğan’ın onayından geçeceği özellikle dile getiriliyor.

Erdoğan’ın işi çok sıkı tuttuğu belli.

Bir anlamda varlık yokluk meselesi.

İşi şansa bırakmak istemiyor!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.