AKP'li CAN'dan Erdoğan'ı kızdıracak yazı!

AKP'li CAN'dan Erdoğan'ı kızdıracak yazı!

AKP'li yazar Osman Can, köşe yazısında internet yasaklarının Avrupa Birliği'nden gelen uyarılar doğrultusunda hızla düzeltilmesini talep etti. işte ayrıntılar;

AKP'li yazar Osman Can, köşe yazısında internet yasaklarının Avrupa Birliği'nden gelen uyarılar doğrultusunda hızla düzeltilmesini talep etti. 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde şaşırttı. 2012’de AK Parti saflarına katılan Can, İnternet sansürü konusunda partisiyle ters düşerek, yasadaki haberleşme özgürlüğünü kısıtlayan düzenlemelerin ‘acil’ olarak AB işbirliğiyle düzeltilmesini istedi.

“İnternet mahremiyet ve denge” başlıklı köşe yazısının son bölümünde Can, “Düşünce özgürlüğü çok değerlidir. Ancak bu, öteki özgürlüklerin savunmasız bırakılabileceği anlamına gelmiyor” dedikten sonra mensubu bulunduğu AK Parti yönetimine şu uyarıları sıralıyor:

“Devlet sadece düşünüp “konuşan”ın değil, düşünüp “çalışanın”, “üretenin”, “sorumluluk üstlenenin” ve “elini taşın altına koyanın” da devletidir. Hepsinin özgürlüğünü korumakla yükümlüdür. Bu konularda şovla veya kariyeristlerin süslü retoriğiyle yol alacak hali yok memleketin. Demokratik siyasetin bu figürleri tatmin etme yükümlülüğü yok, imkanı da yok. Ancak, dengesi iyi kurulmuş bir özgürlük düzenine yönelik toplumun ihtiyacı ortada. Bu dengeyi her iki özgürlüğü koruyacak şekilde kurmak gerek. Bu yönüyle düzenlemedeki muhtemel sorunların hızla AB cenahından gelen uyarılar dikkate alınarak ve işbirliği içinde hızla düzeltilmesi şarttır. Özgürlükler konusu siyasetin çok rahat hareket edebileceği bir alan değil zira.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.