AKP'liler bu kez matbaa bastı!

AKP'liler bu kez matbaa bastı!

20 kişilik grup bu sabah saatlerinde, Hatay'da yayın yapan 10. Köy gazetesini basarak gazetelere el koydu.

AKP’li oldukları belirtilen 20 kişi bu sabah saatlerinde, Hatay’da yayın yapan 10. Köy gazetesini basarak gazetelere el koydu, dağıtımını engelledi. Gazete buün AKP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştiren bir manşetle çıkmıştı.

 

Bugün Hatay’da AKP’liler yerel bir gazetenin matbaasını bastı, gazetelere el koydu. Ellerinde sopa olan güruh, AKP karşıtı haberi gerekçe göstererek gazeteyi dağıttırmayacaklarını söyledi, matbaa çalışanını darp etti. Gazete yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Manşet rahatsız etti

 

Olay bugün sabah saatlerinde gazetenin basıldığı matbaada gerçekleşti. Hatay’da yayın yapan yerel “10. Köy” gazetesi dün gazeteci Fatih Ertürk’ün açıklamalarının yer aldığı “Sadullah Ergin’e bir çift sözüm var” manşetiyle çıkmış, sürmanşetine de Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir mitinginde yaptığı “çocuklarıma helal lokma yerdirmedim” gafını taşımıştı.

 

Gazeteci Fatih Ertürk, Sadullah Ergin’in Alevi karşıtı söylemlerini eleştirmiş, Hatay’da Ergin’in sözünü ettiği gibi bir ayrımcılığın asla yaşanmadığını belirterek yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Sadullah Ergin bu sözleriyle ve bu tavırlarıyla Hatay’ın birliğine ve bütünlüğüne yakışan bir aday görüntüsü çizmemektedir. Umarım Hatay Halkı gereken yanıtı sandıkta verecektir. Sayın Ergin’e inat Hatay halkı bölünmeyecek ve kardeşliğini daha da pekiştirecektir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.