Akşener yeniden genel başkan seçildi

Akşener yeniden genel başkan seçildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin 2. olağanüstü kurultayında konuştu. Kurultaya tek aday olarak giren Meral Akşener yeniden İYİ Parti'nin genel başkanı seçildi.

İYİ Parti'de kritik kurultay başladı. 2013 yılında kaldırılan "Andımız"ın okunmasıyla başlayan kurultaya Genel Başkan Meral Akşener tezahüratlarla salona girdi. Akşener yaptığı konuşmada, "Şimdi sizlere soruyorum, eteğinde taş kalmış olan var mı? Şunu da söyleseydim, diye içinde uhde kalmış olan var mı? Öyleyse nerede kalmıştık?" dedi. İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener tek aday oldu. Kurultayda yapılan seçimde Meral Akşener 881 oyla yeniden genel başkan seçildi.

"İRADENİZE BOYUN EĞDİM, GEL DEDİNİZ GELDİM"

İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Veda niyetine 'Ben sizi çok sevmiştim' demiştim. Sözümü bana karşı kullandınız, elimi ayağımı bağladınız. 'Biz seni çok sevdik' dediniz. Kararınıza teslim oldum. İradenize boyun eğdim. Gel dediniz geldim" dedi.

888 DELEGEDEN 881'İNİN OYUNU ALDI

İYİ Parti'nin 2'nci Olağanüstü Kurultayı "Daha yeni başlıyoruz" ana temasıyla düzenleniyor. Partinin ATO Congresium'da devam eden kurultayında, Genel Başkanlık için tek aday Meral Akşener oldu. Kurultayda Akşener 888 delegeden 881'inin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. 7 oy geçersiz oldu.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU SEÇİMİNE GEÇİLECEK

Genel Başkan seçiminin ardından 80 asıl, 25 yedek üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 11 asıl ve 7 yedek üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimine geçilecek. Bu arada seçim öncesi Akşener, Başkanlık Divanı'na, "GİK ve MDK seçiminin blok veya çarşaf liste yöntemlerinden hangisiyle yapılmasını üst kurul delegelerinin belirlemesine" ilişkin bir önerge sundu. Önergenin okunmasının ardından yapılan oylamada "blok liste" kararı alındı.

KURULTAYA MHP VE HDP DAVET EDİLMEDİ

Kurultay için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yabancı misyon şeflerinin de aralarında bulunduğu 3 bin kişiye davetiye gönderildi. AK Parti, CHP, Büyük Birlik Partisi, ve Saadet Partisi'nin çağrıldığı kurultaya, MHP ve HDP davet edilmedi.

 

41718.jpg

41721.jpg

Madam geri döndü: Yerseniz bi tur daha bindireceğim!

İYİ Parti Kurultayı başladı: Akşener ne yapacak?

Töresiz Akşener’in derdi MHP

Akşener geri döndü: Gel dediniz geldim!

Kurultay'a bir kala İyi Parti'ye Yeniçeri bombası! Bu iş bitmiştir

İstifalar, karmaşa ve balon patladı İYİ OLACAKLAR MI?

İYİ Parti'de çarşaf yalanı! Akşener'e tam yetki

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.