Akşener’in ABD’li senatörlerin alçak yasa tasarısına desteği neyin işareti?

Akşener’in ABD’li senatörlerin alçak yasa tasarısına desteği neyin işareti?

ABD’li bir grup senatörün sunduğu 'Türkiye’deki siyasi amaçlı suçlamalara maruz kalanlara yardım etmeye ve diğer amaçlara yönelik kanun teklifi' başlığı altındaki yasa tasarısına dün Nedim Şener'den sonra Fuat Uğur da dikkat çeken bir yazı yazdı.

Bu tasarı için, "Tek kelimeyle ABD’nin FETÖ, PKK, CHP, İyi Parti, HDP, GP, Deva, SP gibi tüm aparatlarıyla Türkiye’ye savaş açtığının itirafı ve tespiti."dir diyen Fuat Uğur, "Bu yasa tasarısı ABD’nin 15 Temmuz’da bozguna uğrayan aparatı FETÖ’yü yaptırım tehdidiyle yeniden kurtarma operasyonu"dur iddiasında bulunuyor.

Fuat Uğur'un söz ettiği tasarının "BULGULAR" başlığı altındaki maddelerde aynen şöyle diyorlar:

1- 2016 yılındaki darbe girişiminden bu yana “Fethullah Gülen hareketiyle” bağı olduğu “iddiasıyla” 60000’den fazla “polis ve askerî personel” ile yaklaşık 125000 devlet memuru görevden alındı ve uzaklaştırıldı. “Yargı mensupları”nın üçte birinin görevine son verildi. 90000’den fazla “vatandaş” tutuklandı, 1500’den fazla “sivil toplum kuruluşu” kapatıldı.

2- Hükûmet 30’dan fazla ülkede “sınır ötesi baskı kampanyası” ile en az 58 kişinin hukuksuz bir şekilde teslim edilmesini sağladı.

3- “Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş” haksız şekilde tutuklandı. Demirtaş, Kürdistan İşçi Partisi ile barış müzakereleri lehine düşüncelerini dile getirdiği için “terör propagandası yapmak” sebebiyle tutuklandı.

MERAL AKŞENER

Fuat Uğur, Meral Akşener'in "Ne kadar gariban varsa içerde" sözlerini bu yasa tasarısına destek olarak yorumluyor ve "Artık çok açık, FETÖ’cüleri inleten, FETÖ’ye indirilen darbelerin kendisine indirildiğini çok iyi bilen ABD, içerideki adamlarına da onları savunun talimatı veriyor." saptamasını yapıyor.

Fuat Uğur, "Bu cümleyi kurabilecek kadar şirazesi kaymış olan Akşener, FETÖ’den tutuklananların kimliğinden habersiz olabilir mi? Pekâlâ biliyor ki bir kısmı kaçmayı başarsa da FETÖ’nün en önemli AĞABABALARI içeride. İdam yerine ağırlaştırılmış müebbetleri yediler, kuzu kuzu yatıyorlar.... Bu ahlak dışı siyasetin sebebi nasıl açıklanabilir? ABD ona talimat verdiği için mi? Ya Kılıçdaroğlu’nun karın ağrısı? (...) ABD’li senatörlerin yasa teklifi bir savaş ilanıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti teslim olmayacaksa eğer, hazırlıklarını yapıp gerekli tedbirleri almalıdır. İşe içeriden başlamalıdır." gibi sert değerlendirme ve uyarıda bulunuyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.