Akşener'in gazetesi izlenme rekoru kıran Nedim Şener’in Ayasofya videosu ile dalga geçti

Akşener'in gazetesi izlenme rekoru kıran Nedim Şener’in Ayasofya videosu ile dalga geçti

İYİ Parti Genel başkanı Merak Akşener'e olan yakınlığı ile bilinen ve sürekli Akşener haberleri yaptığı için Akşener'in gazetesi olarak tanınan Yeniçağ gazetesi nedim Şener’in Ayasofya videosunu alaycı bir başlıkla haber yaptı

Gazeteci Nedim Şener'in Ayasofya'nın açılışında Hürriyet gazetesi için yaptığı konuşma, bazı gazeteciler ve medya kuruluşları tarafından hedef alındı.

Hedef alan isimlerden biri de Akşener'e yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi idi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e olan yakınlığı ile bilinen ve sürekli Akşener haberleri yaptığı için Akşener'in gazetesi olarak tanınan Yeniçağ gazetesi Nedim Şener’in Ayasofya videosunu alaycı bir başlıkla haber yaptı.

Gazete, Şener’in Ayasofya ile ilgili videosunu “Nedim Şener hidayete erdi” başlığı ile vererek Şener’in Ergenekon sürecindeki yargılanmalarını hatırlattı.

 

Nedim Şener’in videoda söylediği sözler ise şöyle:

 

“Bugün Ayasofya ruhuna kavuştu, ruhlar Ayasofya ile kavuştu. Ayasofya’da 86 yıl sonra kılınan namaz ve ilk kez minberden okunan hutbe Ayasofya’nın artık ruhunu bulduğunu, ruhların da Ayasofya ile buluştuğunu ve bunun da artık ilelebet süreceğini bize gösteriyor. Namaza katılan-katılamayan milyonlarca insan bunun böyle olacağını gösterdi. Birisi ‘Ne hissediyorsun’ diye sordu, Fatih Sultan Mehmet’in sancaklarının asılı olduğu minberin karşısında namaz kılarken, insan kendini İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in yeniçerilerinden biri olarak hissediyor. Bu hissiyatı yeni kuşaklar da yaşadıkça eminim Ayasofya da sonsuza kadar açık kalacak.

Bugün Türkiye tarihinde önemli bir gün. 24 Temmuz 2020 Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar ibadete açılmasının tarihi. Aynı zamanda Lozan Antlaşmasının yıl dönümü. Bu ikisi, birbirine uzak gibi görünse de birilerinin kafasında, aslında çok yakın. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan Sevr’i parçalamış olan kurtuluş mücadelesini vermiş olan kuşaklar, Lozan Antlaşmasıyla cumhuriyetin bir anlamda tapusunu ele almışlardı, bağımsızlığın simgesiydi. Ayasofya’nın açılması da bağımsızlığın göstergelerinden bir tanesi. Lozan Antlaşması’yla, Ayasofya’nın açılmasını kutuplaştırıcı, birbirinden uzak tutan bir siyasi anlayış yerine aslında dikkat ederseniz birisi bağımsızlığın anlaşmasıysa, Ayasofya’nın açılması da bağımsızlığın kararlarından bir tanesidir. Buna böyle baktığınız zaman tarih bütünleşir ve bu bütünleşmiş tarihten de büyük bir güç doğar. O da Türk milletinin gücüdür.'

 

İŞTE ŞENER'İN O VİDEOSU:

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.