Ali yazar Veli bozar!

Ali yazar Veli bozar!

Yapılan tüm sınavlarda İMAM HATİPLİLER sıfır çekmeye başladı, nitelikli okullara gidemediler, devamlı nal topladılar. Baktılar ki arka bahçeleri olan imam hatipler deki İMAMLAR sınavlarda NAL topluyorlar, akıllarına şeytanlık geliverdi...

Çok orijinal bir ülkeyiz. Günün her sabahına ayrı bir gündemle uyanıyoruz. Reis’imiz akşam yatarken aklına bir şey takılıyor sabah günaydın demeden aklına takılanı söylüyor, hurra ilgili ilgisiz herkes bu meselenin peşine koşmaya başlıyor. Reis’imiz TEOG kaldırılabilir dedi, Milli eğitim(aslında DİNİ EĞİTİM) bakanımız enini boyunu tartışmaya bile gerek duymadan, reis’in sözlerini emir telakki ederek kestirip attı. TEOG bu yıl yapılmayacak. Gerekçeyi de“Çocuklarımız çocukluklarını yaşayamadan büyüyorlarmış, yarış atı pozisyonun dalarmış, TEOG dershaneleri artırmış, vs. “diye açıklamış bakanımız.

Şaka gibi, TEOG’ 2013- 2014 yılında sisteme uzaylılar mı koymuştu? O zaman gerekçe, ölçme değerlendirme de eşitlik sağlansın, torpil olayı ortadan kalksın, Anadolu’nun en ücra köşelerindeki ZEKİ çocuklarımız da nitelikli kaliteli okullarda okuma imkanı bulmaları idi. Bana göre de doğru bir gerekçe idi. Ama bu sistem iktidarın işine gelmedi çünkü; Yapılan tüm sınavlarda İMAM HATİPLİLER sıfır çekmeye başladı, nitelikli okullara gidemediler, devamlı nal topladılar. Baktılar ki arka bahçeleri olan imam hatipler deki İMAMLAR sınavlarda NAL topluyorlar, akıllarına şeytanlık geliverdi ve yazdıklarını tekrar bozma kararı aldılar.

Şimdi deniyor ki sınav kalksın Adrese dayalı yerleştirme olsun veya her okul sınavı kendi yapsın veya okul başarı ortalaması alınsın vs. Bu sistemleri tamamı İLTİMASIN, ADAM KAYIRMANIN, RÜŞVETİN Ağa babasıdır. Ülkede sistemler, kurumlar, kişiler o kadar yozlaşmış ve bozulmuş ki nasıl güvenecek aileler. En basitinden merkezi sistemde bile soruları çaldıran, bilgisayarla yapılan değerlendirme de yanlış hesaplayan kurumlara sahip bir ülkede yukarıdaki sistemlerle

ADALETİ hiç sağlayamazsınız. Sadece ve sadece İMAMLARA sınavla giremedikleri nitelikli okulların kapılarını ardına kadar açarsınız.

2003-2017 Yılları arasında eğitimde değişmeyen bir şey kalmamış. Kat sayılar değişmiş, müfredatlar değişmiş, liseler 4 yıla çıkmış, 4+4+4 sistemi gelmiş, ÖSS olmuş YGS, şimdi de TEOG’ UN ruhuna Fatiha.

Ayrıca her yıl bir milli eğitim bakanı değişmiş ve her yeni gelen de, kendince doğru olanı yapacağım diye sistemle oynamış, Yani ALİ yazmış VELİ bozmuş, eğitim YAZ-BOZ tahtası olmuş. Anlayacağınız ölüyü fazla yıkıyorlar, ölüyü fazla yıkarsanız sonunu ne olacağını hepiniz bilirsiniz.

Sözlerimi ATATÜRK’ÜN eğitimle ilgili şu veciz sözüyle bitiriyorum.”Milli eğitimin gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlaklı, Cumhuriyetçi, İnkılapçı, atılgan, başladığı işleri bitirebilecek kabiliyette, hayatta karşılaşacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi gençler yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir.”

 

Mustafa Gümüş

Emekli Hava Savunma Albay

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum