Altaylı 'Herkese baskı var'

Altaylı 'Herkese baskı var'

HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Altaylı, Başbakan Erdoğan’ın Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Fatih Saraç’ı arayarak sitem ettiği, Habertürk gazetesinin 24 Eylül 2013 tarihli sayısında, 24. sayfada yer alan sağlık haberine ilişkin telefon görüşmeleri hakkında “Fatih Saraç’ın sözü üzerine bizde kötü niyet olmaz, arkadaşlar haberi okutmak için böyle bir başlık atmışlar dedim. Kayıtların tamamı yayınlansa benim ne dediğim anlaşılacak. O arkadaşları işten çıkartan ben değilim, üst yönetim” dedi.  Altaylı, gazetesinde yayımlanan anketlerdeki oy oranlarının değiştirildiğine ilişkin yayımlanan ses kayıtları hakkında ise “Fatih Saraç’la 3 ayrı konuşmanın ustalıkla montajlanması.

 

Şurası doğru:  Kararsızların dağıtımıyla ilgili konuşurum diyorum. Telefonda hı hı der geçersin. Direndim işte, değiştirmedim ki aynen koydum anketi” dedi. Altaylı, “baskı” konusunda ise şunları söyledi: 


“Herkes biliyor, medyada çalışan herkesin böyle durumlarla karşılaştığı bilinen bir gerçek. Yıllardır herkes medyaya baskıdan bahsediyor. İlk defa medyaya baskının etiyle kemiğiyle ortaya çıkmasıdır bu.
 
 
Benim çalıştığım gazeteye el konuldu. Bundan daha büyük bir medyaya baskı olabilir miydi. Ben o günlerde bana baskı yapıldı, bir danışman tarafından dedim. Kimse yazmadı, Yeni Harman dergisi hariç. Kimsenin durumundan benimkinden farklı olmadığı ortaya çıkacaktır. Bir baskı var ama önemli olan şu, ben bu baskıyı gazeteme ne kadar yansıttım. Gazeteyi açıp bakmıyor kimse, ben o manşetleri nasıl attım o zaman.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.