Andımız tartışmasında Ahmet Hakan'a Bedri Baykam ders verdi!

Andımız tartışmasında Ahmet Hakan'a Bedri Baykam ders verdi!

CNNTürk'te dün gece yayınlanan Tarafsız Bölge programında iki de bir 'Ama Türküm demeyi istemeyenler ne yapacak?' diye sorup duran Ahmet Hakan'a Bedri Baykam ders niteliğinde yanıt verdi.

Dün gece Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında 'Andımız'ı Danıştay Daireler Kurulu'nun yasaklaması tartışıldı.

Programa  Hukukçu Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Sanatçı-Yazar Bedri Baykam, gazeteciler Hadi Özışık ve Şaban Sevinç katıldı.

Programda ABD dahil değişik ülkelerde liselerde bile kendi ülkelerinin kuruluş problemlerine göre yazılmış andımız türü yeminlerin yapıldığı ortaya kondu.

Tartışmada Ahmet Hakan'ın iki de bir belki on kez -Çözüm Süreci günlerinden kalan alışkanlığıyla olacak!- "Ama Kürtler biz de savaştık biz Türküm demek istemiyoruz... istemiyoruz...Onlara ne diyeceğiz?" diye sorup durması izleyenlerde rahatsızlık yarattı.

Nitekim ressam ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Bedri Baykam, en sonu dayanamayıp, "Sizin mantığınıza göre dünyada 3 bin çeşit millet var herkes beğenmez devlet kursa vizeden adım atamayız... İnsanlık kasesinde çoğu millet eriyecek!" dedi.

Siyasetcafe'nin konuştuğu vatandaşlar ise, "Her ulusun kuruluşuna o topraklarda yaşayan herkes katılabilir ama bunu örgütleyen nüfusça ve tarihsel varlığıyla ağırlıkta olan kurucu bir millet/halk vardır. Bu ülkede Kürtleri, Arnavutları, Lazları, Arapları vs. Türkler örgütledi ve Türkiye Cumhuriyeti adıyla vatandaşlık temelinde çağdaş bir ulus kurdu, onları da ortak eşit vatandaş etti. Bu yeterlidir. Herkes artık sonradan, keyfine göre bu bana dokunuyor, bunu ben beğenmedim, deyip duramaz. Oturacak adam gibi katlanacak. Burası Türk yurdu. Eğer bir ülkede yaşıyorsan, onun zenginliklerinden herkes gibi faydalanıyorsan katlanman gereken şeyler vardır... Almanya'da Fransa'da Türkler nelere nelere katlanıyorlar! Bunu Ahmet Hakan bilmiyor mu? Saldım çayıra mevlam kayıra herkesin paşa gönlüne göre memleket mi olur?" dediler.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.