Andımızın kaldırılması nasıl gerçekleşti: Celal Eren Çelik yazdı

Andımızın kaldırılması nasıl gerçekleşti: Celal Eren Çelik yazdı

"Ne Mutlu Türküm Diyene" cümleleri ile biten andımızın okullarda okutulması Danıştay kararı ile kaldırıldı. Gazeteci Celal Eren Çelik bugünkü köşe yazısında, bu yasağın detaylarını yazdı.

Çelik, siyasetcafe'de yayınlanan bugünkü köşe yazısında Danıştay tarafından yasaklanan "Andımız" ile ilgili gelinen süreçte ki gelişmeleri yazdı.

"Tabii Andımızın kaldırılması bir günde olmadı, bir anda da olmadı…Bu bir “Süreçti” ve bu “Sürecin” ısrarla takip edilmesi ile Andımız kaldırıldı." ifadelerini kullanan çelik, şunları yazdı.

ABDULLAH GÜL DETAYI

"Şimdi sizlerle 19 Aralık 1992'de, Ankara'da düzenlenen, Türkiye'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri 3. İstişare toplantısına gidiyoruz.
Toplantıda kürsüde Abdullah Gül var… Gül aynen şunları söylüyor kendisini pür dikkat dinleyen topluluğa:

"Ne mutlu Türküm diyene lâfını tutup her yere yaza yaza aslında Türkiye ilkel bir hale dönmüştür"
Aradan yıllar geçecek ve bu sözleri sarf ederek “Ne Mutlu Türküm diye” ifadesine olan rahatsızlığını bu kadar net biçimde belirten hatta bu ifadenin Türkiye’yi ilkelleştirdiğini belirten Abdullah Gül Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olacaktı…"

 

DANIŞTAY ÜYESİ VE CHP

Ve 7 Mayıs 2020’de Danıştay’ın yeni Başkanı  olarak seçilen isim de “Ne Mutlu Türküm diyene” ifadesinden de “Türklük” tanımından da rahatsızlık duyan Abdullah Gül’ün getirip Danıştay Üyesi yaptığı Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı görevine seçiliyor…


Ve işte bu şekilde, bu zihniyet ile “Dizayn edilmiş” Danıştay dün aldığı karar ile devlet madalyalarından Atatürk kabartmalarını ve Andımız’ı kaldırdı…


İşte o Danıştay’ın başındaki Zerki Yiğit’in önünü açan Abdullah Gül ve zihniyetini bu ülkede bu ülkenin kurucu partisi CHP’nin başında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu 2018 yılında “ÇATI ADAY” yapmak istedi son dakikada olmadı…

 

yazının tamamını okumak için lütfen tıklayın

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.