Anıtkabir’de skandal yasak

Anıtkabir’de skandal yasak

Genelkurmay İletişim Başkanlığı, ilginç bir karara imza atarak Anıtkabir’de şok bir yasak getirdi. İşte ayrıntılar;

Genelkurmay İletişim Başkanlığı, televizyon kanallarının Anıtkabir’den haberlerin sunulmasına, vatandaşlar ile röportaj yapılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Televizyon kanalları her 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde ana haberleri Anıtkabir'den sunuyor ve canlı yayında vatandaşlara da yer veriyordu.. Ancak alınan karar sonrasında bu yıl da 10 Kasım'da canlı yayın için hazırlanan kanallar büyük bir şok yaşadı.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre; Genelkurmay İletişim Başkanlığı, bu yıl hiçbir televizyon kanalına Anıtkabir'den haberlerin sunulmasına, halkla röportaj yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

10 Kasım’da Anıtkabir’de yayın yapabilmek için başvuran ancak olumsuz cevap alan bir televizyonun yetkilisi şunları söyledi:

“En az 10 yıldır, haberleri Anıtkabir'den sunuyorduk. Yayın sırasında vatandaşlarımızla röportaj yapıyor, bunu da canlı olarak yayınlıyorduk. Ancak bu yıl haberlerin Anıtkabir'den sunulmasına, röportajlar yapılmasına izin verilmedi. Gerekçesini sorduğumuzda ‘Komutanlarımız böyle uygun buldu' demekle yetinildi. Açıkçası şahsım ve kanalımız adına böyle bir yasaktan dolayı büyük üzüntü duydum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.