Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş adaylıktan çekilecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş adaylıktan çekilecek mi?

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Hakkında bir usulsüzlük iddiası daha gündeme bomba gibi düştü.

Mansur yavaş hakkında bir usulsüzlük iddiası daha ortaya atıldı.

Bir siyasetçi ve hukukçunun adının usulsüzlüklerle gündeme gelmesi büyük tepki ile karşılandı.

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında bir usulsüzlük iddiası daha gündeme bomba gibi düştü.

İş adamı merhum Halis Toprak ile Mansur Yavaş arasında yaşanan olayın açığa çıkmasından sonra gözler yine CHP Ankara adayının üzerine çevrildi.

Millet İttifakının desteklediği CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Halis Toprak’ın işlerini usulsüz olarak takip ettiği ve vergi vermemek için sözleşme yapmadığı ortaya çıkınca Ankara’da günün konusu oldu.
Daha önce sahte bir senet ile tahsilat yapmaya kalkan ve günlerdir bu konudaki soruları cevapsız bırakan Yavaş’ın ikinci bir skandal ile karşı karşıya kalması adaylığı tekrar sorgulanmaya başlandı.

AK Parti ve MHP tarafından şiddetle eleştirilerek siyasetten çekilmesi istenen Yavaş’ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceği ise merak konusu oldu.

Bir hukukçunun adının sahte senet ve usulsüz iş takibi ile gündeme gelmesinin Ankaralıları da tedirgin etti. Bu durumdan rahatsız olan bazı CHP’liler, “ Mansur Yavaş’ın adaylığı zaten başından beri yanlış bir karardı, ancak uzun müzakereler sonunda parti meclisi karar verince yapacak bir şey kalmadı” diye tepki gösterdi. 

Yavaş’ın ikinci defa bir usulsüzlük skandalı ile gündeme gelmesi parti içinde de huzursuzluk yarattığı öğrenildi.  
Ülke başkentinin Belediye Başkanlığına talip olan bir hukukçunun adının bu tür usulsüzlükler ile gündeme gelmesinin yankıları devam ederken, ayrıca HDP ile yapılan gizli ittifak nedeniyle gerek Ankaralıların gerekse Millet İtifakı'nın tabanından oy olarak tepki alacağı konuşuluyor. 

Bu tepkilere AK Parti ve MHP yöneticilerinin eleştirileri de eklenince Mansur Yavaş’ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Peş peşe gelen skandallar nedeniyle Ankara kulisleri Mansur Yavaş’ın adaylıktan çekilip çekilmeyeceğini tartışmaya başladı.
Mansur Yavaş’ın bu iddialara ne cevap vereceğini ve adaylık konusundaki eleştirilere karşı nasıl bir tutum izleyeceğini bekleyip göreceğiz.

NE OLMUŞTU?

CHP Ankara Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın adı geçtiğimiz hafta sahte senet skandalıyla anılmaya başlamış, Yavaş'ın işadamı Necmettin Kesgin adına düzenlenen sahte bir senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalıştığı patlak vermişti.

Olaylar henüz tazeliğini korurken bugün yeni bir iddia ortaya atıldı ve Yavaş'ın iş adamı Halis Toprak’ın Yargıtay dosyalarını takip etmek için anlaştığı ücreti alamayınca makbuz kesip icra takibi başlattığı öğrenildi.

Bu haberlerde ilginizi çekebilir

mansuryavas-siyasetcafe.jpg

sahte-senet-mansur-yavas-siyasetcafe.jpg

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.