Ankara'da flaş karar! Hitit Güneşi geri geliyor

Ankara'da flaş karar! Hitit Güneşi geri geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’nın amblemi ‘Hitit Güneşi’ne dönmeyi gündemine aldı. İşte ayrıntılar;

Başkan Mustafa Tuna, eski belediye başkanı Melih Gökçek’in iptal ettiği eski Ankara amblemi ‘Hitit Güneşi’ne dönmek için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Melih Gökçek 1994’te göreve geldikten sonra ‘Hitit Güneşi’ni belediye faaliyetlerinde logo olarak kullanmayı bırakmıştı. Gökçek, yeni logo olarak bu süreçte ‘Ankara kedisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda logo denemesi yaptı. Girişimlerin hepsi yargıdan döndü. Ancak belediye halen Kocatepe Camili logoyla yoluna devam ediyordu.

Birgün’de yer alan habere göre Başkan Mustafa Tuna şehirdeki eski başkan Gökçek’in izlerini silmek için simgesel adımlar atıyor.

İşte birkaçı:

– Ankara’nın çok tartışılan logosunun değiştirilmesi. En güçlü olasılık Ankara’nın önceki logosuna geri dönmesi.

– Sivil toplum örgütleriyle daha sık temas edilmesi. Bu kurumlar arasında -Gökçek’in sık sık kavga ettiği- Ankara Mimarlar Odası’nın da olduğu söyleniyor.

– 20 binin üzerinde personelle yolların ayrılması.

İki haftada neler yaptı?

Tuna göreve geldiği iki hafta içinde eski yönetim ekibini tamamen değiştirmiş, Gökçek’in çok önemsediği ‘Kanal Ankara‘ projesini iptal etmiş, belediye binası önündeki meşhur ‘fıskiye’yi kaldırtmış, ‘Ankapark‘ projesini halka soracağını ilan etmiş, ulaşım hizmetini 24 saate çıkarmıştı.

Tuna’nın CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’le kucaklaşma görüntüleri de dikkat çekmişti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum