Gazeteci Hüsnü Mahalli hakkındaki karar belli oldu

Gazeteci Hüsnü Mahalli hakkındaki karar belli oldu

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin yargılandığı davanın bugünkü ikinci duruşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay, Mahalli'nin cezalandırılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla 7 yıl 4 aya kadar hapsi talep edilen gazeteci Hüsnü Mahalli’nin yargılanmasına bugün devam edildi.

İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ikinci celsesi görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Hüsnü Mahalli, avukatı Turan Aydoğan’la katıldı. Şikâyetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti.

SANIĞIN İFADELERİNİN, SERT ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hatice Özay ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek "Sanığın ifadelerinin, sert eleştiri sınırlarını aştığını düşünüyoruz. Bu nedenle cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme, dosya eksikliğinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
MAHALLİ SAVUNMASINDA İNSANLARIN ÖLMESİ BENİ ÜZMEKTEDİR

Hüsnü Mahalli savunmasında, en başından beri Suriye ve Ortadoğu’daki gelişmelerin aslında Türkiye’yi hedeflediğini anlattığını belirterek, şunları söyledi: “Diğer yandan bu coğrafyada meydana gelen olaylarda insanların ölmesi beni üzmektedir. Suriye’deki savaşta benim 30’a yakın akrabam ölmüştür. İfadelerimde bir sertlik varsa anlattığım bu durumdan da kaynaklanmaktadır. En başından itibaren gerek ABD’nin, gerekse Ortadoğu’daki körfez ülkelerinin Türkiye’ye kazık atmaya çalışacağını ifade ettim. Gelişmeler benim dediğimi doğrulamıştır. İki sene öncesine kadar Türkiye’nin düşmanı olarak görünen Rusya ve İran ile Türkiye daha dün Soçi’de biraraya gelmiş ve bölgedeki barışın tesisi için işbirliği yapmak konusunda mutabık kalmışlardır. Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret etmeyeceğimi 2011 yılından önce kendisi ile ne kadar yakın olduğumu herkes bilir. Diğer yandan diktatör kelimesini kullandığım için suçlanmam da yerinde değildir. Zira bu kavram felsefi bir içerik taşımaktadır ve Cumhurbaşkanı’nın çok yakınında olan hocamız Burhan Kuzu da bunu ifade etmiştir.

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.