Ankara’da ilk kez bayram ikramiyeleri verilmedi Yavaş gerekçeyi metroya bağladı

Ankara’da ilk kez bayram ikramiyeleri verilmedi Yavaş gerekçeyi metroya bağladı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, "İşçilerimiz bayramda ikramiye verilmediği için mağdur olmuştur. İşçilerin ikramiyelerinin verilmesini talep ediyoruz" dedi. ABB Başkanı Mansur Yavaş bu talebi metrodan kesintiye bağladı.

Ankara BB meclis toplantısında Belediye Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal, gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, belediye işçilerine her yıl dini bayramlarda ikramiye verildiğini ancak yeni dönemde bu uygulamadan vazgeçildiğini ifade etti.

Başkan Mansur Yavaş'ın işçilere ikramiye ödenmesi yönünde talimat vermediğini, 20 bine yakın işçinin ikramiyesiz bir şekilde bayramı geçirdiğini ifade eden Ünal, "İşçilerimiz bayramda ikramiye verilmediği için mağdur olmuştur.

İşçilerin ikramiyelerinin verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca işçilerin üç aylık EGO otobüs kartlarına ödeme yapılmıyormuş. Bununla ilgili katkınızı istirham ediyoruz." diye konuştu.

İŞÇİ İKRAMİYELERİN ÖDENMEMESİNİ METROYA BAĞLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise Ünal'a cevaben yaptığı değerlendirmede, bütçenin uygun olmadığını söyledi. Mansur Yavaş bunu ise “Hükümet metro için para kesintisi yaptı. Para yetmiyor, böyle yapacaklarsa metroyu iade edeceğiz” dedi.

Öte yandan, İYİ Parti ve HDP desteği ile aday olup seçilen Mansur Yavaş seçim vaatleri içinde her yıl 10 km metro yapacağı sözünü vermişti.

HİÇ KATILMAYAN BİR FİRMAYA İHALE Mİ VERİLDİ?

AK Parti Grup Başkanı Mümin Altunışık, belediye ihalelerinin canlı yapıldığını ancak ihalelerin başka firmalara verildiğini iddia etti. Canlı yayında yapılan ihalelere katılarak en yüksek kırımı veren firmaların ihaleyi almadığını öne süren Altunışık, "Bu ihalelerin kaç tanesini canlı yayında, kaç tanesini kapalı kapılar arkasında verdiniz. (Mansur Yavaş) 24 firmanın girdiği ihaleyi katılımcıların herhangi birine vermezken hiç katılmayan bir firmaya verdi mi? Evet biz söyleyelim hiç katılmayan bir firmaya ihale verdiniz. Ayrıca şunu da merak ediyoruz. Kaç ihaleyi kapalı kapılar arkasında başka firmalara verdiniz? Kaç ihaleyi canlı yayındaki fiyatları değiştirerek verdiniz?" diye sordu.

“EN YÜKSEK KIRIMI VEREN FİRMAYA VERİLDİ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ise mevsimsel durumlardan dolayı acil yapılması gereken ihaleler arasında yer alan park bahçe ihalelerinin en yüksek kırımı veren firmalara verildiğini kaydetti. Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer yapılan işler içerisinde herhangi bir suistimal iddiası yada başka bişey var ise sizden önce bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacak olan benim. Biz belediyede bişey yapmak istiyoruz. Başından itibaren asfalt ihalesi dahil normal miktarın üzerindeki haleleri öncelikle internet üzerinden yayımlayarak herkesin gerekli teklifini vermesini ve artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tümüyle şaibelerden arınmasını istiyoruz. Bütün amacımız budur."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.