Anma töreninde İmamoğlu’nu konuşturmadılar !

Anma töreninde İmamoğlu’nu konuşturmadılar !

Adnan Menderes’in idam edilişinin 58’nci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma töreninde İBB Başkanı İmamoğlu’na söz hakkı verilmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Adnan Menderes’in idam edilişinin 58’nci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı.

CHP’li Kuşoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Menderes için yapılan külliyenin yarım kaldığını, buranın büyütülerek bir ‘demokrasi müzesi’ yapılacağı sözünü verdiler.

İMAMOĞLU'NA SÖZ HAKKI TANINMAMASINA SİTEM ETTİ

Törenlerde İBB Başkanı İmamoğlu’na söz hakkı verilmedi. Kuşoğlu, törenlerde İmamoğlu’na söz hakkı tanınmamasına sitem etti.

ekrem-siyasetcafe-011.jpg

Kuşoğlu; 'Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu biraz önce buradaymış. Gerçi kendisi konuşma yapamamış ama… Kendisinin teklifiyle burada çok daha güzel bir düzenleme yapılması, çok daha büyük bir cami yapılması, belki bir külliye yapılamaz ama asgari düzeyde yapılması gerekenlerin sözünü verdi. Buna çok memnun oldum. Büyükşehir Belediyemizin bu görevi yerine getirmesini takip etmek görevimiz olacaktır.' dedi.

ekrem-siyasetcafe555.jpg

İMAMOĞLU MENDERES'İN GELİNİYLE SOHBET ETTİ

Kendisine söz hakkı tanınmayan İmamoğlu, Merhum Menderes’in gelini Ümran Menderes ile bir süre sohbet etti.

Menderes, İmamoğlu’na, “Hayırlı olsun. Allah kolaylıklar versin” dedi.

İmamoğlu’nun kısa süre önce kayyum tartışması ve “pejmürde” polemiği yaşadığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile törende biraraya gelmesi ve tokalaşması dikkat çekti.

ekrem-siyasetcafe777.jpg

CHP HEYETİ DE KATILDI

İlk defa Adnan Menderes bütün partilerin ittifakı ile anıldı. Törenlerde; Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Başkanı Genel Başkanı Vedat Eryetiş, Demokratlar Federasyonu Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu bulundu. CHP, törenlere heyet olarak katıldı. Heyette CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu bulunurken, CHP heyetinde Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Kenan Nohut ve eski Milletvekili Metin Işık da yer aldı.


SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.