Arabada sigaraya ceza yağdı! Yasak başladı

Arabada sigaraya ceza yağdı! Yasak başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı özel araçlarda sigara yasağı uygulaması hayata geçirildi. Bu kapsamda özel araçlarında sigara içen vatandaşlara 153'er TL para cezası kesildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada şahsi araçlarda sigara yasağının kapsamının genişletileceğini ve bununla ilgili bir çalışma yapılacağını söylemişti.

Erdoğan, “Ben şimdi bakıyorum; aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum. Yazılı kaide girmek suretiyle şoför de arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerinde çalışıyoruz. Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası ne gerekiyorsa olacak.” demişti.  

 

153 LİRA CEZASI VAR

Erdoğan’ın sözleri üzerine harekete geçen trafik ekipleri bir çok ilde ‘dumansız araçlar’ denetimi başlattı.

Araçlarında sigara içtiği tespit edilen bir çok sürücü ve yolcuya 153’er TL para cezası kesildi.

CEZAYI YİYEN VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Ceza yiyen bazı sürücüler tepki gösterirken, bazıları da uygulama sebebiyle şaşkınlık içinde kaldı.

Ceza yiyen İsmail Akdağ, bütün sigara satan yerlerin kapatılması gerektiğini söyledi. Sigara serbest olduğu sürece vatandaşın alacağını belirten Akdağ, 'Bu sigara aldığında evde yada araçta içilecek. Vatandaşın suç işlenmesi istenmiyorsa, bunun satılmaması lazım' dedi.

Öte yandan, yaklaşık iki saat yapılan uygulamada altı sürücüye toplam 918 TL ceza yazıldı.

2013 YILINDA YASAKLANMIŞTI

2013 yılında 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun’da yapılan değişiklikle hususi araçların sürücü koltuklarında da sigara içilmesine yasak getirilmişti.

2013’te araçlarda sigara içilmesini yasaklayan bir kanun çıkarılmıştı.

Kanunun çıktığı ilk 10 ay içinde kimseye ceza kesilmemesi gündem olmuştu. Dönemin CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesinde kimseye araçta sigara içtiği için ceza kesilmediği ortaya çıkmıştı.

kanun-siyasetcafe.jpg

Dibek Ekim 2014’te Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Araçlarda sigara içen sürücüler ile ilgili bir denetimin olmadığı burada ortaya çıkmıştır.” demişti.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, sigara yasaklarına ilişkin yayımladığı genelgede sürücü koltuğunda sigara içilmesine de yasak getirildiğini anlatmıştı.

 

 


siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.