Aras Bulut İynemli'nin başrolünde oynadığı 'Atatürk' dizisinden ilk fragman yayınlandı

Aras Bulut İynemli'nin başrolünde oynadığı 'Atatürk' dizisinden ilk fragman yayınlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının anlatıldığı mini diziden ilk fragman yayınlandı.

Dijital dizi-film platformu Disney Plus, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağı yapımın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacağını duyurdu. Heyecanla beklenen mini diziden ilk tanıtım da yayınlandı.

"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara madenini" ifadeleriyle paylaşılan fragmanda Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale Savaşı sırasında 10 Ağustos 1915 tarihinde Conk Bayırı'nda görülüyor.

 

ATATÜRK DİZİSİ OYUNCULARI KİMLER?


1919 yılında işgalci güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın 1923 yılında Türk milletinin muzaffer olmasıyla sona erdi. Osmanlı hanedan üyeleri İngilizlere sığınarak ülkeden kaçarken, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlanacak. Bu kapsamda yıl boyunca resmi ve özel çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ülkemizde geçtiğimiz haziran ayında yayın hayatına başlayan 'Disney Plus' adlı online platformda 'Atatürk' dizisi gösterime girecek.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel çekilecek dizide Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli oynayacak. Filmin oyuncu kadrosunda; Songül Öden (Zübeyde Hanım), Mehmet Günsür (Alı Rıza Efendi), Sarp Akkaya (Enver Paşa), Berk Cankat (Ali Fuat Cebesoy), Esra Bilgiç (Madam Corinne), Darko Peric gibi isimler yer alıyor. Öte yandan ünlü İngiliz aktris Emma Watson'ın da dizide rol alacağı ileri sürüldü. Ünlü müzisyen Hans Zimmer'ın ise dizinin müziklerini yapacağı konuşuluyor.

 

ATATÜRK DİZİSİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?


Disney Plus'ta yayınlanacak 'Atatürk' dizisi, büyük önderin hayatını ele alınacak. Yüksek bütçeli prodüksiyonuyla dikkat çeken dizi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde yayınlanacak.

6 bölümden oluşacak dizinin çekimleri geçtiğimiz temmuz ayında başladı.

Aras Bulut İynemli geçen aylarda proje ile ilgili olarak, "Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan bir projemiz olacak. Ben de Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağım. Çok heyecanlıyım. Çünkü böyle bir rolü canlandırmak büyük bir onur ve gururdur. Projeyle ilgili çok bilgi veremiyorum. Yapım şirketi zamanı gelince açıklama yapacaktır. Atatürk'ü elimizden geldiğince en iyi şekilde anlatmak tek amacımız" dedi.

 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.