Arınç FETÖ firarisinin iş yerini ziyaret etti

Arınç FETÖ firarisinin iş yerini ziyaret etti

Ak Parti'nin kurucularından ve eski TBMM başkanı Bülent Arınç, değerli dostum dediği; 'FETÖ'den hüküm giyen ve yurt dışına kaçan Mehmet İşler'in pastanesine gitti.

Bülent Arınç, Kırıkkale’de ‘FETÖ’ firarisi Mehmet İşler’in pastanesine bir ziyaret daha düzenledi.

Bülent Arınç, ziyarete ilişkin “Eskiye dayanan dostluk” dedi.  Hakkında "FETÖ"den tutuklama kararı verilen pastanenin sahibi Mehmet İşler firar etmişti. Mehmet İşler’in bir oğlu  ‘FETÖ’den halen tutuklu bulunuyor.

Bülent Arınç, dikkat çeken bu ziyaretiyle ilgili FOX Haber'in sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

“Tokat’tan dönerken eşimle birlikte uğradık. Hanımefendi de oradaydı. Gizli saklı bir ziyaret değil, Bundan özel bir anlam çıkarıp başka yerlere çekilmesin.”

“Tokat’tan dönerken eşimle birlikte uğradık. Hanımefendi de oradaydı. Gizli saklı bir ziyaret değil, Bundan özel bir anlam çıkarıp başka yerlere çekilmesin. Askerliğimi yedek subay olarak Kırıkkale’de yaptım. O tarihlerden Beşir Atalay gibi onlarca yüzlerce arkadaşlıklarım, dostluklarım oldu. İşler ailesi de böyledir.”

2013 yılında Bülent Arınç, Başbakan yardımcısıyken Kırıkkale’de Mehmet İşler’e ait pastaneyi ziyaretinde çekilen görüntüler akıllara geldi. Mehmet İşler'le kucaklaşan Arınç, "değerli dostum" ifadesini kullanmıştı.

Arınç’ın dostum dediği Mehmet İşler 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliğinden göz altına alındı, ancak adli kontrolle serbest bırakıldı.. Hakkında yakalama kararı çıkartıldığında ise çoktan yurt dışına kaçmıştı.. FETÖ firarisi Mehmet İşler’in bir oğlu da FETÖ'den halen tutuklu ve cezaevinde bulunuyor.

2016 yılında, Mehmet İşler’in FETÖ'den firari olduğu dönemde de Arınç İşler ailesini ziyaret etmişti Kırıkkale'de.. Habercilere görüntü vermek istemediği için pastane önünde makam aracında görüşmüştü Mehmet İşler'in dışardaki oğluyla.

Son ziyaretini ise Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi sıfatı taşıdğı bir dönemde yani dün, 16 Ağustos 2019'da yaptı…

Bülent Arınç dikkat çeken ziyaretin nedenini açıklarken, sadece "Eskiye dayanan dostluk" demekle yetindi.. Pastane sahibi firari Mehmet işler hakkında tutuklama kararı var.. Yine Fetö’den tutuklu oğlu Bekirhan İşler’in dosyası ise temyiz aşamasında.. Yargıtay'ın bugünlerde vereceği karar bekleniyor.

 

Bülent Arınç, 2013 ve 2016 yılında da İşler ailesini ziyaret etmişti. 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.