Askeri Tank Palet Fabrikası Katarlılara satılıyor MECLİS AYAĞA KALKTI

Askeri Tank Palet Fabrikası Katarlılara satılıyor MECLİS AYAĞA KALKTI

Sakarya’da bulunan askeri tank palet fabrikası ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Fabrikanın satılacağı iddia edildi.

Meral Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti’nin Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, askeri tank palet fabrikasının Katarlılara satılacağını ileri sürdü ve fabrikaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Sözcü'nün haberine göre; Sakarya'da bulunan fabrikanın satışına Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden sonra İYİ Parti'den de çok sert tepki geldi.

İYİ Partili Dikbayır, fabrikanın, tank ve obüs üretme yeteneği olmayan Ethem Sancak ve Katar girişimine satılacağı iddialarının olduğunu, fabrikaya sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Çanakkale Savaşı'nda Asteğmen Mehmet Muzaffer'in, Yahudi bir tüccardan ordumuza kamyon lastiği alabilmek için sahte senet düzenlemek zorunda kaldığını unutmayın."

Pakistan'dan flaş FETÖ kararı

Meclis’te konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Dikbayır, fabrikanın 50 yıllık bir tecrübesinin olduğunu, sektörde dünyadaki ilk beş fabrika arasına girdiğini, bu tarz bir askeri fabrikanın ancak 20 milyar dolarlık yatırımla kurulabileceğini söyledi.

Gazeteci Mehmet Tezkan'ın İYİ Parti pişmanlığı

Dikbayır, Meclis’te yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:

“Fabrikaya, 500-700 milyon dolarlık bir ek yatırım yapılması halinde 6 ay içerisinde milli Altay tankını üretebilecek düzeye geleceğini, bizzat Milli Savunma Bakanlığı açıkladı. Fabrikanın özel sektöre satılmasının hiçbir mantığı yok.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.