'Atatürk' dizisi için skandal karar! Disney Plus, Ermeni lobisine boyun eğdi

'Atatürk' dizisi için skandal karar! Disney Plus, Ermeni lobisine boyun eğdi

Disney Plus'ın ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu 'Atatürk' dizisini platforma koymaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Disney Plus'un Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu ve 8 milyon dolar harcadığı 'Atatürk' dizisi sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri.

Geçtiğimiz günlerde Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Disney Plus'a elinde Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanı olan Türk diktatör ve soykırım katili Mustafa Kemal Atatürk'ü yücelten dizisini iptal etmesi için çağrısı yapıyoruz" şeklinde hadsiz ifadeler kullanarak Disney'e çağrıda bulundu.

 

''29 EKİM'DE YAYINDA'' DENİLMİŞTİ!


Disney Plus ise yaptığı paylaşımda Atatürk dizisinin fragmanını paylaşarak "Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında." ifadelerini kullandı. 

Fragman aynı zamanda Disney Plus'ın resmi hesabının da sabit tweeti olarak ayarlandı.

 

DİSNEY PLUS, 'ATATÜRK' DİZİSİNİ PLATFORMDA YAYINLAMAMA KARARI ALDI

 

Fakat aradan çok uzun  bir zaman geçmeden Disney Plus'un aldığı yeni karar şaşkınlık yarattı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Sevda Dursun'un haberine göre; Disney Plus'ın ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu 'Atatürk' dizisini platforma koymaktan vazgeçtiği öğrenildi. Cumhuriyetimizin 100. yılında heyecanla beklenen 'Atatürk' dizisinin sinema salonlarında Kasım ayında gösterime gireceği belirtildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.