Ayın karanlık yüzeyinde şok eden keşif! Çinliler buldu

Ayın karanlık yüzeyinde şok eden keşif! Çinliler buldu

Dünyanın en gizemli konuları arasında yer alan "Darkside" hakkında yeni bir keşif yapıldı. Dünya'nın uydusu Ay'ın karanlık yüzünde yapılan keşiflerde jel benzeri bir madde bulundu.

Sinema, kitap ve müzik endüstrisinin en popüler malzemelerinden biri olan ayın karanlık yüzünde yapılan keşif herkesi heyecanlandırdı.

 

ay-1.jpg

 

Çin Uzay Ajansı'nın Ay'a yolladığı uzay aracının imza attığı keşif tüm bilim dünyası tarafından konuşuluyor. Gezegenimizin tek uydusu olan Ay'ın yüzeyinde araştırmalar yapan Yutu-2 keşif aracı, belirtilen bölgede jel benzeri bir madde keşfetti.
 

 

Çin Uzay Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu madde Ay toprağından önemli derecede farklılıklar içeriyor. Çin henüz bulunan maddenin resimlerini ise paylaşmadı. 

 

resim-2.jpg

Öte yandan Nvidia ''Ay'a çıkılmadı'' teorisine son noktayı koydu: Yaklaşık 4 yıl önce Nvidia, Maxwell GPU teknolojisiyle Ay'a çıkış sürecini simüle etmiş ve bunun stüdyo ortamında çekilmesinin mümkün olmadığını ispatlamıştı.

 

 

O dönem bunu GeForce GTX 980 grafik kartıyla gösteren Nvidia, bu kez de TX Real-Time Ray Tracing teknolojisiyle bir çalışma gerçekleştirdi ve aynı sonuca ulaştı.

 

resim-3.jpg

 

NASA, Ay’a ayak basılan tarihi uçuş Apollo 11’e ait 10 binden fazla fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı.

 

16 Temmuz 1969'da Ay'a iniş yapan ilk uzay aracı Apollo 11'de astronot Neil Armstrong, Edwin Aldrin ve Michael Collins bulunuyordu.

Apollo 11'in 20 Temmuz'da Ay'ın yörüngesine girmesinin ardından astronot Neil Armstrong, Ay'a ayak basan ilk insan oldu.

 

resim-4.jpg

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.