Babacan ve Davutoğlu neden anlaşamıyor? Ufuk Uras açıkladı

Babacan ve Davutoğlu neden anlaşamıyor? Ufuk Uras açıkladı

ÖDP Eski Genel Başkanı Ufuk Uras, yeni parti kurma hazırlığı yapan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan arasındaki krizinin nedenlerini açıkladı.

ÖDP Eski Genel Başkanı Ufuk Uras, yeni parti kurma hazırlığı yapan eski başbakan Ahmet Davutoğlu ile "ülkenin durumu ve olası senaryolar üzerine" 3 saate yakın görüştü.

Peki görüşmede neler konuşuldu? Nasıl bir parti programı söz konusu? Ufuk Uras, yaklaşık 3 saat süren görüşmeyi anlattı.

Davutoğlu ile eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın neden biraraya gelmediği sorusu üzerine "Davutoğlu hareketi daha hızlı gelişecek, Babacan ise Türkiye'de ekonomik kriz beklentisi üzerine tutum alıyor" dedi.

 

'BU SÜREÇTEN ÇIKILAMAZ'

 

Davutoğlu'nu soğukkanlı ve kendinden emin gördüğünü söyleyen Uras, yeni parti çalışmalarının ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu iddialarının da komplo teorisinden ibaret olduğunu düşündüğünü belirtti.

Davutoğlu'nun çıkışının başkanlık sistemine ve parti devleti düzenine karşı bir çıkış olduğunu belirten Ufuk Uras eski , “Esnek beraberlikler olmazsa bu süreçten çıkılmaz” ifadelerini kullandı.

 


siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.