Bahçeli görevden almıştı! MHP'li Erhan Usta AK Parti'yi hedef aldı: "Jest ile Rest arasında bir harf var"

Bahçeli görevden almıştı! MHP'li Erhan Usta AK Parti'yi hedef aldı: "Jest ile Rest arasında bir harf var"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Grup Başkan Vekilliği görevinden aldığı MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti-MHP ittifakını değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni hedef aldı ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

MHP’li vekil Usta, AK Parti - MHP arasındaki seçim ittifakına ilişkin yaptığı açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi olarak Samsun'da 7 belediye istediklerini fakat AK Parti'nin 2 belediye verdiği ifade etti.

MHP’nin Cumhur İttifakı çerçevesinde Samsun’da 7 ilçe talep etmesi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2 belediye teklif etmesi krize yol açtı. Konu ile ilgili MHP’li Usta’dan açıklama geldi.

Milletvekili Usta, Bahçeli’nin bir sözünü hatırlatarak, “Jest ile rest arasında sadece bir harf var” dedi ve ittifakın MHP için Samsun’da “olmazsa olmaz” olmadığını ifade etti.

Sözcü’de yer alan habere göre; Samsun'da partilerinin etkili olduğunu ileri süren Milletvekili Usta, “Bu iddiamızı karşılayacak, tabanımızın, ülküdaşlarımızın bu beklentisini karşılayacak ölçüde ilçe bırakılması lazım” diye konuştu.

Cumhur İttifakı'nda Büyük Birlik çatlağı: Ankara ve İstanbul'a sürpriz adaylar

‘İttifakın olup olmamasını Samsun'a has olarak düşünmemek lazım’ diyen Erhan Usta,  MHP olarak istediklerinin Cumhur İttifakı’nın yerelde de başarıya ulaşmak olduğunu, bunun yeni sistem açısından da önemli olduğunu, fakat olmazsa olmaz da olmadığını, müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açık olduklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Genel başkanımız en son yaptığı basın toplantısında ‘jest ile rest arasında bir harf farkı var’ olarak ifade etmişti. Yani ittifak mutlaka olacak diye bir şey değil.”

Ülkü Ocakları'nda flaş değişim: Olcay Kılavuz görevi devretti

İttifakın sağlıklı bir şekilde oluşturulması gerektiğini söyleyen Usta, bir ilçede MHP’nin çok güçlü olmasına rağmen, bu ilçenin MHP'ye bırakılmamasının ittifakın toplam oyuna zarar vereceğini belirtti.

SAMSUN’DA KRİZ VAR

Samsun’da da ittifak görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Erhan Usta, görüşmelerde şu an için sorun olmadığını, sürecin uzadığını, bunun sebebinin ise MHP’nin çok iddialı olmasından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

Dolayısıyla bu iddia da görüşmelere yansıyor. İlkadım'ın olmazsa olmaz olarak iletildiği hakkında bilgim yok ama milletvekili olarak ‘İlkadım olmazsa olmaz’ diyorum. Büyükşehir dahil Samsun'un birçok ilçesini alabilecek durumdayız. Bunların haricinde ilçe belediyelerini de alabiliriz. İlçe sayısını net belirtmek olmaz ama 7 ilçenin bize bırakılması bizim asgari isteğimiz. Biz bunu kimseden iyilik olsun diye istemiyoruz. Bugün sokağa çıkıp bunu sorup araştırdığınızda, anket yaptırdığınızda bunu net olarak görüyorsunuz. Yani MHP hakkı olanı istiyor. Çünkü MHP’nin yükselen bir trendi var. Bunun da ittifaka yansıması lazım.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.