Ülkü Ocakları'nda flaş değişim: Olcay Kılavuz görevi devretti

Ülkü Ocakları'nda flaş değişim: Olcay Kılavuz görevi devretti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin flaş bir karara imza atarak Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz’u görevden aldığı bildirilmişti. Kılavuz 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini devretti.

Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı aynı zamanda MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’u ve yönetimini görevden aldığı bildirilmişti. Bahçeli, mevcut yönetimden Ülkü Ocakları Genel Merkezi’ni yılbaşına kadar boşaltmalarını da istemişti.

1 Ocak 2019 tarihi itibariyle beklenen oldu ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz görevini bıraktı.

Kılavuz'un yerine kimin Ülkü Ocakları Başkanı olacağı yakın bir zamanda belli olacak ancak, gruplaşma ve hizipleşmenin önünü kesmek için MHP Lideri Bahçeli'nin çok farklı bir isimi Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na getireceği MHP kulislerinden gelen bilgiler arasında.

MHP’li eski Başkan’dan şok karar: HDP’den aday adayı oldu

MERSİN'DEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere 3.5 ay kala Milliyetçi Hareket Partisi’nde sıcak gelişmeler yaşanmıştı. Bilindiği üzere 24 Haziran seçimlerinde MHP’den aday gösterilen Olcay Kılavuz Mersin Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girme başarısını göstermişti.

Ülkü Ocakları'nda flaş gelişme: Olcay Kılavuz bırakıyor

6 YILDIR BAŞKANLIK YAPIYORDU

Olcay Kılavuz tam 6 yıldır Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinde bulunuyordu. Olcay Kılavuz ve yönetimi Devlet Bahçeli tarafından görevden alınmış ve aynı zamanda mevcut yönetime 1 Ocak’a kadar süre verilmişti.

OLCAY KILAVUZ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından neden görevden alındığı merak konusu olurken istifaya ilişkin bazı iddialar ortaya atılmıştı.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz arasında bir tartışma yaşandığı ve bu tartışmanın ardından Devlet Bahçeli’nin böyle bir karar aldığı söylenmişti.

Milletvekili Deniz  Depboylu ile Kılavuz arasında yaşanan tartışmanın ise teşkilatlanma konusundan kaynaklandığı bunun üzerine yaşanan tartışmanın ardından Deniz Depboylu’nun konuyu Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve Kılavuz’un istifasının istendiği ifade edilmişti.

BAHÇELİ "GÖREVE DEVAM" TALİMATI VERMİŞTİ AMA

Bilindiği üzere Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimlerinin ardından Olcay Kılavuz’a “Hem milletvekili hem de Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak görevinizi yapmayı sürdürünüz” talimatını vermişti. Ancak, yaşanan olayların ardından MHP Lideri Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları yönetimini görevden almıştı.

 

Bu haber de ilginizi çekebilir

26232.jpg

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.