“Ülkü Ocakları tasfiye edilecek”

“Ülkü Ocakları tasfiye edilecek”

Türkiye’nin en güçlü gençlik yapılanmalarından birisi olan Ülkü Ocakları’na MHP içerisinden operasyon yapılarak tasfiye mi ediliyor?

GENÇLİK ÇALIŞMA KONSEYİ

Gençlik Çalışma Konseyi, kurularak Türkiye çapında faaliyetlerine başladı. Kurucu Başkanlığı’nı Aykut Akın’ın yaptığı Gençlik Çalışma Konseyi ilk şubesini Gaziantep’te açtı.

konsey1.jpg

ARZU ERDEM YİNE SAHNEDE

Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı olan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in yaptığı Gençlik Çalışma Konseyi Türkiye genelinde şubelerini de açmaya başladı.

“BİZ KİMİZ?”

MHP veya daha önce Ülkü Ocaklarında çeşitli görevlerde bulunmuş hali vakti yerinde gençlerin bir araya gelerek kurduğu Gençlik Çalışma Konseyi’nin faaliyetleri kurdukları kendi web sitesinde ilan edilirken, Konsey, kendilerini “Biz kimiz” başlığıyla şöyle tanımlıyor:

“Gençlerin birbirine destek vermediği ve birbirlerini teşvik edemediği bir ortamda gücü başkalarından beklemek pekte doğru olmayacaktı…Tamamen gönüllü bireylerden bir araya gelen Gençlik Konseyimiz, hedefe giden meşakkatli ve doğru yolda çalışmayı ilke edinmiş; sonuç ve kararlılık odaklı genç bir gruptan meydana geldi.Gençlerin istek ve arzularını önemseyerek, projelerini hayata geçirmeyi hedefleyen Gençlik Çalışma Konseyimiz”, gerçekleştirmiş olduğu gerek sertifika programlarında gerekse sosyal sorumluluk projelerinde Türkiye’nin ve Dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.”

konsey2.jpg

“YÜRÜTÜCÜ GÖREVİ ÜSTELENECEĞİZ”

“Siz de bize katılmak istemez misiniz? Tek yapmanız gereken hayallerinizi hedeflerinize dönüştürmek için bizimle en kısa ve kolay yoldan iletişime geçmek. Aramıza şimdiden hoş geldiniz!” diyerek kendisine taraftar arayan Gençlik Çalışma Konseyi, amacını da şu şekilde açıklıyor:

“Konseyimiz, eğitim ve sosyal yetkinlik kavramlarının etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlarla ortaklık kurup yürütücü görevi üstlenmek amacını taşımaktadır.”

“GENÇLİK POLİTİKALARI ÜRETECEKLER”

Gençlik Çalışma Konseyi, Ülkü Ocakları’nın çalışma faaliyet alanlarına da göz dikmiş durumda. Konsey mensupları Ülkü Ocakları’nın çalışma ve faaliyetlerini yetersiz bulmuş olacaklar ki, kendileri çalışma alanlarını genclikcalısmakonseyi sitesinde şu şekilde tanımlama ihtiyacı hissetmişler:

“Gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak; toplumsal ve ekonomik yaşama aktif katılımlarını arttırmak, sürdürülebilir gençlik politikalarının geliştirilmesi için projeler üretmek, gençler arasında karşılıklı anlayışı güçlendirmek, dayanışmayı geliştirmek ve hoşgörüyü teşvik etmek amacıyla ulusal ve uluslararası platformda gelişmeyi esas alınarak kurulmuştur.”

MHP’DE FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

MHP’li Arzu Erdem’in mütevelli heyeti başkanlığını yaptığı Gençlik Çalışma Konseyi’nin olağanüstü kurultay ve genel başkanlık yarışı krizi atlatan MHP’nin içinde başlayan “eski”, “yeni” kavgasının alttan alta tüm hızla sürdüğünün göstergesi olduğu, parti içinden gelen kulislerde ifade ediliyor.

konsey3.png

“ÜLKÜ OCAKLARI TASFİYE EDİLECEK”

Kuruluş hedef ve faaliyetleri gözönüne alındığında Ülkü Ocakları’ndan rol çalmaya çalışan Gençlik Konseyi’nin faaliyetlerini hızlandırdığı, topluca MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi de ziyaret ettiği görülüyor.

MHP içerisinde yaşanan ve şimdilik küllenmiş gibi görünen çekişmelerin altan alta büyük bir hızla sürdüğü de MHP’ye yakın çevrelerce dillendiriliyor. Konsey’in faaliyetleri MHP’de siyaset yapan “Ülkü Ocağı” kökenlilerce “Ülkü Ocakları tasfiye edilecek” endişesiyle karşılanıyor.

ARZU ERDEM KİMDİR?

Daha önce HDP ve 'Özerklik' çıkışlarıyla gündeme gelen ve kendi ifadesiyle eşinin CHP’li olduğunu açıklayan Arzu Erdem, İstanbul 3. Bölge'de 3. sıradan MHP milletvekili oldu. Arzu Erdem, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin en gözde başdanışmanlarından birisi.

Özerklik filan ne isteniyorsa konuşulsun. Kürtlerin kimliklerini yaşamalarının önündeki tüm engellerin kalkması gerekir” açıklaması yapan Erdem, polis memuruna tokat atan HDP’li Sebahat Tuncel için “Olay öncesinde orada ne kadar itilip kakıldığını biliyorum. Basına yansıyan kısmın cımbızlanarak alındığını düşünüyorum. Sebahat Hanım haklıyken, haksız duruma düştü, ona üzülüyorum” diyerek savunmuştu.

MHP tabanından ve teşkilatlardan gelen tepki üzerine Erdem açıklama yaparak, bunların kendi görüşleri olmadığını savunmuştu.

10 Şubat 1970’de Almanya doğumlu ve aslen Malatyalı olan Erdem, ilk ve orta öğrenimini Almanya’da tamamladı. 1991’de de İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan Erdem, aynı bölümde yüksek lisansı tez çalışmalarına devam ediyor. Pedagojik formasyonu bulunan Erdem, aynı zamanda “Kimsesiz Çocuklar Derneği” kurucu başkanlığı ile “Gençleri Uyuşturucudan Koruma Derneği” başkan yardımcılığı yapıyor. Özel bir lisesi bulunan Erdem, eğitim alanında çalışıyor.

 

Hakan Sönmez         siyasetcafe.com

 

İlgili haber

47219.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum