Bahçeli'den Davutoğlu'na: Sicilleri karanlık ve şaibeli isimler

Bahçeli'den Davutoğlu'na: Sicilleri karanlık ve şaibeli isimler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyadan bir açıklama yapan adı yeni parti kurma çalışmalarında geçen eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'na ağır bir cevap verdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı Toplantısı’nın ardından yaptığı yazılı açıklamada eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına da değindi. 

SİCİLLERİ KARANLIK VE ŞAİBELİ İSİMLER

Bahçeli açıklamasında yeni parti, yeni ittifak iddialarına değinerek isim vermeden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarına göndermede bulundu. Bahçeli şunları ifade etti:

“Siyasette farklı ittifak modellerinin konuşulup yeni hükümet sistemine siyasi sicilleri karanlık ve şaibeli isimlerden sosyal medya vasıtasıyla itirazların dillendirilmesi önümüzde ağır bir gündemin varlığına işarettir. Puslu ortamları siyasi çıkarları için devşirmeye kalkışan müflis siyaset eskilerinin; hem Cumhur İttifakı’na hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kurnaz akınları Türkiye’nin uçuruma çekilme amacının en bariz delilidir. 

"MAZİLERİ YIKIM VE ÇÖZÜLME OLANLARIN.."

Türk milleti Cumhur İttifakı’na ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, inanıyorum ki, adanmışlıkla, inanmışlıkla sahip çıkacaktır. Mazileri yıkım ve çözülme olanların yeniden başlarını kaldırmaları beyhude bir çırpınmadır.”

DAVUTOĞLU CUMHUR İTTİFAKI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu AK Parti'nin MHP ile ortaklığı olan Cumhur İttifakı'ndan da rahatsızlığını dile getirerek şunları kaydetti; "Partimizi Türkiye’nin her yerinde birinci parti kılan toplumsal kapsayıcılık ve ilişkiler ağında da ciddi bir daralma yaşandığı gözlenmektedir. Son seçimlerde alınan neticeler Cumhur İttifakı olarak dahi sahil kesimlerinden koparak İç Anadolu ve Karadeniz’e doğru daralan bir siyasal etkinlik alanına sıkışmakta olduğumuzu göstermektedir.

İç Anadolu’da ise ittifak-içi dengenin partimiz aleyhine değişmekte olduğu bir vakıadır. Bu coğrafi ve toplumsal destek daralmasının gerek söylem gerekse eylem düzeyindeki sebepleri üzerinde titizlikle durulmazsa bu daralma bir siyasi kıskaca dönüşecektir."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum