Bahçeli'den Erdoğan'a ret! Kabul etmedi

Bahçeli'den Erdoğan'a ret! Kabul etmedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun'da yapılacak olan 19 Mayıs kutlamalar için yaptığı davete katılmayacağı öğrenildi.

19 Mayıs 1919'un bu yıl 100. yıl olması nedeniyle Samsun’da gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra parti liderleri de katılacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlamalar için yaptığı davete katılmayacağı öğrenildi. Erdoğan'ın 19 Mayıs davetine olumlu yanıt veren, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Samsun'daki törenlere katılacak.

BAHÇELİ ANKARA'DA DÜZENLENEN PROGRAMA KATILACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun yerine Ankara'da ki kutlamalara katılacak. Bahçeli, 19 Mayıs'ta Ankara’da düzenlenecek 19 Mayıs törenlerine katılacak. Ülkü Ocakları Genel Merkezi ise Milli Mücadele’nin 100. yılı nedeniyle 19 Mayıs’ta Samsun’da bir şölen düzenleyecek.

GÜNCELLEME

BAHÇELİ'DEN SAMSUN AÇIKLAMASI 

Daha önce kulis bilgilerine göre Samsun'daki törenlere katılmayacağı konuşulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Samsun'da 19 Mayıs 100. yıldönümü törenlerine katılacağını açıkladı.

19 MAYIS SAMSUN PROGRAMI 

Etkinlikler çerçevesinde 19 Mayıs Pazar günü saat 13.30'da Samsun Tütün İskelesi'nde (Kurtuluş Yolu) 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan Piri Reis gemisi ile Samsun'a gelen gençler tarafından Samsun'a ulaştırılan ve yine Dragon Bot yoluyla Samsun'a getirilen bayraklar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim edilecek. 

Bu vesileyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada katılımcılara hitap edecek. Ardından Erdoğan, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan "1919 Bitmeyen Yolculuk" adlı dramatik sahne gösterisini izleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan iftarını da Samsun'da yapacak.

CHP'NİN 19 MAYIS PROGRAMI 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir'de yapılacak törenler sonrası Samsun'a geçmesi bekleniyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Samsun programı şu şekilde:

15:00'de Atakum Yalı Kafe'de CHP MYK'nın 100. Yıl Bildirgesinin okunması
16:00- 19:00'da Atakum ve İlkadım Belediye ziyareti ve diğer ziyaretler
19:50'de 100. Yıl Meydanı (Emek Park) iftar yemeği
21:30'da 100. Yıl Meydanı (Atakum Emek Park) Kıraç ve Niyazi Koyuncu konseri

İYİ PARTİ KATILIMDAN DÖNDÜ 

Daha önce programa katılacağı bildirilen İYİ Parti adına Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından yapılan açıklamada 19 Mayıs Samsun törene katılınmayacağı belirtildi. Programın, 19 Mayıs’a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığının altı çizilen açıklamada "Bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapılan davetin, binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin, 100 yıla yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz." denildi.

SP LİDERİ KARAMOLLAOĞLU DA KATILACAK 

19 Mayıs'ta Samsun'da yapılacak olan 100'üncü yıl etkinliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davet ettiği liderlerden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katılacak.

VATAN PATİSİ SAMSUN PROGRAMI 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Samsun’da olacak. Etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı ve TGB Genel Sekreteri Okan Özkan katılacak.


KİMLERE DAVET GİTTİ?

Cumhurbaşkanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’da düzenlenecek resmi törenlere; CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’ni davet ederken HDP’yi dışında tuttmuştu.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.