Türk milletvekili Kudüs'te gözaltına alındı 

Türk milletvekili Kudüs'te gözaltına alındı 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nu elini sıkmayan Türk milletvekili Tunahan Kuzu Kudüs'te gözaltına alındı. 

Türk kökenli Hollanda milletvekili Tunahan Kuzu, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrailli polisler tarafından gözaltına alındı. 

Kuzu'nun partisi Denk Partisi'nden yapılan açıklamada "Kuzu'nun elinde Filistin bayrağı ile Mescid-i Aksa'ya giderken bir grup İsrail polisi ve askerleri tarafından gözaltına alındığı" belirtildi. 

İSRAİL BAŞBAKANININ ELİNİ SIKMAMIŞTI 

Hollanda'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve göçmenlerin oluşturduğu Denk Partisi'nden milletvekili Tunahan Kuzu, İsrail polislerince işgal altındaki Doğu Kudüs'te gözaltına alındı. 

Denk Partisinden yapılan yazılı açıklamada, "Kuzu'nun elinde Filistin bayrağı ile Mescid-i Aksa'ya giderken bir grup İsrail polisi ve askerleri tarafından gözaltına alındığı" belirtildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin Kuzu'nun elindeki Filistin bayrağına el koyduğu ifade edildi.

Tunahan Kuzu daha önce İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'yu eline sıkmayarak gündeme gelmişti.  

GÖZALTINA ALMA KAMERALARA YANSIDI

Denk Partisinin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde ise Kuzu'nun Filistin bayrağı taşırken İsrail polisi ve askerleri tarafından etrafının çevrildiği, elindeki Filistin bayrağına el konularak gözaltına alındığı görülüyor.

Kuzu'nun ekibi ile birlikte Filistin ve İsrail'de iş seyahatinde bulunduğu ifade edilen açıklamada, milletvekilinin Kudüs'te Nekbe'yi anma gününe katıldığı ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bölgede yaşananlarla ilgili görüşmeler yaptığı kaydedildi.

İşte Tunahan Kuzu'nun gözaltına alınma görüntüleri: 

İSRAİL BAŞBAKANI NETAHYAHU'NUN ELİNİ SIKMAMIŞTI

Hollanda'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu kapsamda Hollanda Parlamentosu'na gitmişti. Denk Partisi'nin Türk kökenli milletvekili Kuzu ise sırayla vekillerin elini sıkan Netanyahu'yla tokalaşmamıştı. Başbakan bunun ardından kafasını çevirerek yoluna devam etmişti

İşte Tunahan Kuzu'nun İsrail Başbakanı Netenyahu'nun elini vermediği o anlar: 

KUZU UZUN SÜREDİR FİLİSTİNLİLERE DESTEK VERİYOR  

Uzun süredir Filistinlilerin mücadelesini destekleyen Türk asıllı Hollanda Milletvekili Tunahan Kuzu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "2014 yazında Gazze’nin sokakları çocukların damarlarından akan kanlarla yıkanırken, burada kırmızı halı serildi. Bu durum el sıkışmayı değil, Filistin’in özgürlüğüne vurguyu hak ediyor" demişti.

TUNAHAN KUZU KİMDİR?

Tunuhan Kuzu Kocaeli Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak 1981 yılında dünyaya geldi. Ailesi 1978 yılında Hollanda’ya işçi olarak göç eden, Tunuhan Kuzu hayatını Hollanda’da geçirdi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Roterdam Erasmus Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Kuzu, 2008 ve 2012 yılları arasında Rotterdam İşçi Partisi'nin  Temsilciler Meclisi üyesi oldu.

2014 yılında İşçi Partisi ile fikir uyuşmazlığı yaşayan Kuzu uyum politikasına karşı çıktığı için partiden ihraç edilmişti.

TÜRKİYE ADINA MECLİSİ PROTESTO ETTİ 

Türk kökenli Tunahan Kuzu, daha sonra kurucusu olduğu DENK partisi ile meclise yeniden girdi. Kuzu, Milletvekilliği yaptığı sürece, alternatif fikirlere ve azınlık politikalarına önem veren biri olarak dikkat çekiyor.  

2016'da Fransa’daki patlamanın ardından saygı duruşunda duran ama Ankara saldırısından sonra bu teklifi kabul etmeyen meclisi protesto etmiş ve tek başına 1 dakika saygı duruşunda durmuştu. Bu protestosu uzun süre gündem olmuştu.

Muhalif tavrını adaletten yana sergileyen Tunuhan Kuzu İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Hollanda ziyaretinde elini de sıkmamıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.