Bahçeli'nin danışmanından çok sert yazı! TRT'de yaşanan alt yazı skandalları FETÖ kadrolaşması mı?

Bahçeli'nin danışmanından çok sert yazı! TRT'de yaşanan alt yazı skandalları FETÖ kadrolaşması mı?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, son dönemde hatalı ekran yazılarını üst üste kullanması ile tartışılan TRT'ye çok sert tepki gösterdi.

TRT'nin son dönemde hatalı ekran yazılarını üst üste kullanması tartışmalara neden olmuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" yazısıyla başlayan kriz, geçen ay Erdoğan konuşurken ekran altı yazısında çıkan “Oööööööiiiiiillllll” ifadesi ile kızışmıştı.

TRT ekranlarındaki son alt yazı krizi ise Ermenistan'ın sivil Azerbaycanlılara saldırdığı haberde yaşandı. Haberin alt yazısında “Azerbaycan sivillere saldırıyor” ifadesi yer aldı.

Tepkiler üzerine TRT özür açıklamaları yapsa da tepkiler dinmedi.

TRT'ye bir tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek'ten geldi.

Çiçek, bugün Türkgün gazetesindeki köşe yazısında TRT'ye sert ifadelerle yüklendi.

Çiçek, "TRT ekranlarından verilen mesajlar artık sıradan bir hata görülme noktasını geçmiş durumdadır. FETÖ’nün TRT’de çok kadrolaştığı söylentisi bu hata olarak gösterilen durumun şüphesini arttırmaktadır" dedi.

 

Çiçek'in yazısının satır başları şöyle:

 

"TRT’de garip ve tuhaf manzaralar yaşanıyor. TRT hücrelerine yerleşmiş birileri sanki TRT ekranlarından çeşitli yazılarla mesaj veriyor gibi davranmaktadır.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuştuğu anlarda, ekranlara “Yalan söylüyor bu adam” ve “Terörist elebaşının yalanları” yazılmıştı ve bu durum bir hayli tartışılmıştı.

Daha sonra en garip ve tuhaf olanı yaşandı ve yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sırasında ekranda ‘Öööööööiiiiiillllll’ şeklinde bir yazı paylaşıldı.

Bunlar TRT’de gariplik ve tuhaflık olarak tartışılırken, geçtiğimiz günlerde bu sefer Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını kurtarma mücadelesine dair bir haber TRT ekranlarından “Azerbaycan Sivilleri Vuruyor” şeklinde sunuldu.

Bir hata olur, iki hata olur da, bu hata yapma hâli TRT’de âdeta sistem hâline gelmiştir. Elbette TRT’nin tüm kadrolarını suçlamak, tamamına şüpheyle bakmak doğru bir tutum olmaz. Ama bu manzaralar karşısında TRT bünyesinde şüphe duyulacak birilerinin olduğu da muhakkaktır.

Hiç uzatmadan söyleyeyim, Bülent Arınç Başbakan Yardımcısı iken, Ahmet Davutoğlu Başbakan iken TRT’ye kim yerleştirilmişse güvenlik soruşturmasından tekrar geçirilmeli ve denetime tekrar tabi tutulmalıdır.

TRT ekranlarından verilen mesajlar artık sıradan bir hata görülme noktasını geçmiş durumdadır. FETÖ’nün TRT’de çok kadrolaştığı söylentisi bu hata olarak gösterilen durumun şüphesini arttırmaktadır.

 

trt-006.jpg

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı konuşurken ekranlara ‘Öööööööiiiiiillllll’ yazısının yazılması herhalde “şüphenilecek bir durum değil” kategorisinde görülmeyecektir.

TRT sorumluları her hataya bir savunma buluyor da, artık gerçekten limit dolmuş durumdadır.

Ya art niyetli yapılıyor ya da elinin ve beyninin ayarı çok arızalı birileri bu işlerin başında bulunuyor.

TRT’nin “Azerbaycan Sivilleri Vuruyor” şeklindeki ekran yazısıyla yaptığı vahim hata Ermenistan medyasında “haklılık” payı ve propaganda malzemesi olarak kullanılmıştır.

Ermeni Haber Ajansı isimli sayfa “TRT, Azerbaycan’ın Ermeni sivillere saldırdığını itiraf etti” başlığıyla bu haberi sunmuştur. Devletin resmî televizyonundan böyle bir malzeme verirsen elbette Ermenistan tepe tepe kullanır.

TRT’nin bu manada baştan sona gözden geçirilmesi gerekmektedir. Hata olarak gösterilen ekran yazılarında verilen mesajlar sıradan mesaj değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a direkt tehdit, hakaret ve düşman ülkelere propaganda malzemesi içermektedir.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT Haber’de muhabirin Azerbaycan’daki gelişmeleri aktardığı sırada KJ’de “Azerbaycan sivillere saldırıyor” ifadesine ilişkin, ilgili editörün işine son verildiğini açıkladı.

Bundan sonra buna benzer vahim hatalar yaşanmazsa “İlgili o editör gitti, işler düzeldi” diyeceğiz…

Ama buna benzer olaylar yaşanmaya devam ederse, hücreye girmiş virüslerin yayıldığını daha rahat ifade edeceğiz. TRT vatandaşlarımızın vergisiyle ayakta duran bir kurumdur. TRT, Türk milletinin en koruyucu medya organı olması gerekirken, bu tür olaylarla anılması böyle bir kuruma yakışmamaktadır.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, bu ve benzeri şüpheli ekran yazıları noktasında olağanüstü bir uyarı ve denetim toplantısı yaparak yenilerinin yaşanmamasını bir an önce sağlamalıdır. Ekran yazıları kesinlikle “Basit bir hata oldu” diye geçiştirilecek bir durum değildir.

15 Temmuz hain darbe girişiminde bir suikasttan kurtulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması üzerine ‘Öööööööiiiiiillllll’ mesajı TRT ekranlarından yazılıyorsa soruşturması bence oldukça derin ve geniş olmalıdır.

Ermenistan’ı kurtarmaya çalışan emperyalist güçler ve Türk düşmanı çevreler “Azerbaycan sivillere saldırıyor” propagandasını yaparken, TRT ekranları da aynı cümleyle haber duyuruyorsa bunun soruşturması da derin ve geniş yapılmalıdır.

İmam Gazali’nin “Şüphe duymayan hakikati bulamaz.” şeklinde anlamlı bir sözü vardır. TRT’de yaşanan bu ekran olayları için bu söz yol haritası olmalıdır.

Milli ve manevi dizilerle, kültür yayınlarıyla, eğitici-öğretici programlarıyla güzel bir yayın içeriği ortaya koyan TRT’yi bu şüpheli hâllerden korumak ve uzaklaştırmak tüm sorumluların başlıca görevi olmalıdır.

TRT bu şüpheyi kaldırmaz. Bünyede art niyetliler, çeşitli örgüt bağlantılı adamlar, beceriksizler varsa TRT bünyesinden ayıklanmalıdır. TRT’nin başarılarını gölgeleyen, TRT’yi sürekli bu tartışmaların içine çeken sorumlular her kimse bedelini ödemelidir."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum