Bakan Albayrak'tan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Bakan Albayrak'tan flaş kıdem tazminatı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomi paketinin en çok konuşulan başlığı kıdem tazminatı konusunda, “Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak” dedi.

ABD’ye yaptığı ziyarette ABD Başkanı Donalt Trump’la da sürpriz bir görüşme gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albaytrak, ABD temasları değerlendirmesinde, IMF toplantılarında kota reformunun ele alındığını ve ekim ayındaki toplantılara kadar çalışmaların tamamlanmasına karar verildiğini söyledi.

Türkiye-ABD ilişkileri konusunda, demir-çelik ürünlerine uygulanan ek vergiler ile Halk Bankası konularının ele alındığını anlatan Albayrak, yatırımcılarla yaptığı toplantılara değinerek, ziyaretini, "Bugüne kadarkilerin en başarılısı" dedi.

"Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık" diyen, en kötü dönemin geride kaldığını vurgulayan Albayrak, yıl sonu enflasyonunun, yüzde 15,9 oranındaki hedefin altında kalacağını vurguladı.

"İSTANBUL SEÇİMLERİ PİYASA TARAFINDAN SATIN ALINDI"

Albayrak, görüşmelerinde İstanbul seçimleriyle ilgili sorularla karşılaşıp karşılaşmadığına yönelik sorular karşısında, resmi görüşmelerde konunun gündeme gelmediğini ifade etti. Bazı yatırımcıların bu konuda sorular sorduğunu anlatan Albayrak, "İstanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındı” diye değerlendirdi. Albayrak, "Seçim tekrarlanırsa yatırımcı tepkisi ne olur?" sorusuna, "Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark yaratmaz" yanıtını verdi.

KIDEM TAZMİNATINDA NET MESAJ: TÜM PAYDAŞLAR MUTLU OLACAK

Bakan Albayrak, yeni ekonomi paketinin en çok tartışılan başlığı olan kıdem tazminatı konusunda da önemli bir açıklama yaptı. Albayrak şunları söyledi: "Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak."

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.