Hulisi Akar: Yapılacak bina Pentagona rakip olacak

Hulisi Akar: Yapılacak bina Pentagona rakip olacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ankara'da yapılması planlanan yeni karargah projesinde gelinen son durumu ile ilgili, "Ayyıldız Projemiz var. Öyle bir bina yaptık Pentagona rakip olacak” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, DEİK Türkiye - ABD İş Konseyi ile Amerikan-Türk Konseyi tarafından bu yıl 37'ncisi düzenlenen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı'na katılmak üzere geldiği Washington'da Türk gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"YENİ KARAHGAH BİNASI PENTAGON'A RAKİP OLACAK"

Ankara'da yapılması planlanan yeni karargah projesinde gelinen son duruma ilişkin bilgi vreren Bakan Akar, "Ayyıldız Projemiz var. Öyle bir bina yaptık Pentagona rakip olacak. Bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın direktiflerini aldık, 'Devam' talimatını verdiler. Önümüzdeki günlerde projede çalıştığımız ekiple toplanacağız ve inşallah bunu geliştireceğiz” dedi.

TÜRKİYE-ABD ARASINDA YAŞANAN BAZI PROBLEMLER  

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin uzun yıllardır sürdüğünü ve bunların önemli olduğunu belirten Bakan Akar, hem askeri hem de diğer alanlarda iş birliğinin devam ettiğini söyledi.

Yaşanan bazı problemleri hatırlatan Akar, "Bu problemleri başkaları çözmeyecek, biz çözeceğiz. Bu problemlerin çözümü için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Önümüzdeki dönemde bunlarla alakalı sorunların çözülmesinin de bir şekilde mümkün olacağını umuyoruz" diye konuştu.

YANLIŞ ANLATIMLAR VE YANLIŞ ANLAŞILMALAR YAŞANIYOR

Akar, iki ülke arasındaki ilişkilerde karşılıklı diyaloğun önemine değinerek, "Bazen ciddi şekilde yanlış anlaşılmalar, yanlış anlatımlar oluyor. Bazen bunlar doğal bir şekilde gelişirken bazen de bilinçli bir şekilde yanlış yerlere götürülebiliyor. Bazı bilgiler yanlış aksettiriliyor. Politikacılar, senatörler birçok konunun ayrıntısını bilemeyebilir. Bazı ayrıntılar da kararlara etkili olabilir" ifadelerini kullandı.

HAVA VE FÜZEN SAVUNMA SİSTEMİ ÇALIŞMALARI

Türkiye'nin hava ve füze tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Bakan Akar, "Bizim buna karşı hava ve füze savunma sistemi istememiz, bunun için çalışmamız çok doğal bir şey. Bu, egemenlik, bağımsızlık, güvenlik ve savunma meselesi." dedi.

Bu konudaki çalışmalarda yaşanan süreci hatırlatan Akar, "Biz problem odaklı çalışıyoruz. Bizim bir problemimiz var, nedir bu? Türkiye'ye yönelik hava ve füze tehdidi. Ne yapacağız? 82 milyonun savunmasını, güvenliğini sağlayacağız. Bunun için elimizdeki imkanları kullanmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.