Bakan Nebati'den iddialı sözler! 'Ekonomi çok hızlı bir şekilde düzelecek'

Bakan Nebati'den iddialı sözler! 'Ekonomi çok hızlı bir şekilde düzelecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faiz indirimi konusu ve ekonominin ne zaman toparlanacağına ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün İstanbul’da; Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, iş dünyasının çatı örgütlerinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Nebati, iş dünyası temsilcileriyle 6,5 saat süren uzun bir görüşme yaptı.

Bakan Nebati bu önemli görüşmenin ardından Habertürk yazarı Sevilay Yılman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve Yılman'ın sorularını yanıtladı.

 

Önemli açıklamalar yapan Nebati, yeni ekonomik modele "Çin modeli" denilmesine itiraz ederek şu ifadeleri kullandı;

 

"Hayır. Hayır. Asla! Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil. Bu, Türkiye modeli. Türkiye çok güçlü bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, iyi ilişkileri, geçmişte edindiği ilişkilerden gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir ama bizim modelimiz farklı. Bize özgü bir model. Dün toplantıda bunları anlattım gelen işadamlarına. O yüzden de çok mutlu ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış. Çok güçlü bir şekilde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye."

 

"EKONOMİ HIZLI ŞEKİLDE DÜZELECEK"

 

Bu modelin başarıya ulaşacağına inandığını belirten Nebati, "Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. Dün toplantıda bankacılar da vardı. “Güvenin, inanının bize” dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven." ifadelerini kullandı.

 

Bakan, "Faiz indirimi devam edecek mi?" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi;

 

"Onu bilmem ama artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah'ın izniyle.

 

Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomik tablonun 5 ya da 6 ayda düzeleceği yönündeki mesajlarına da şu eklemeleri yaptı;

 

"Bize güvendiğiniz anda. İnandığınız anda bu iş çözülür. Sıkıntı yok. Türkiye'nin makro ekonomik göstergesinde hiçbir şekilde hiçbir sorun yok. Güven tesis edelim. Sorunlar var ama bunun üstesinden gelebilecek de çok güçlü bir altyapımız var. Sadece ve sadece insanları inandırmamız, geri adım atıp atmayacağımızı bilmeleri, kararlılığımızı anlamaları, samimiyetimize inanmaları gerekiyor. Bu kadar!"

 

"BÜTÜN VARLIĞIMI KAYBEDERİM"

 

Bakan Nebati kendisine sorulan diğer sorulara ise şu cevapları verdi;

 

-Peki bu modeliniz ya tutmazsa?

 

Üzülürüm. Çünkü ya kahramanı olacağım çocuklarımın. Ya da boynu bükük bir şekilde eve döneceğim ve onların da boynunu bükmüş olacağım. Ben eve boynu bükük dönemem. Çünkü eğer öyle dönersem bilirim ki sokaktaki vatandaş, Dicle’deki çoban artık benden umudunu kesmiştir. Boynum bükülürse işçilerin artık mutlu olmadığını, patronların benden nefret ettiğini, siyasete ve Türkiye’ye zarar verdiğimi düşünür, üzülürüm.

Bakın… Türkiye’ye iyi bir şekilde bakan İslam Ümmeti var. Onlara ya da Güney Amerika’dan gelen ve sizi merak ediyorum diyenlere; “Türkiye diye bir yer varmış. Merak ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider varmış. Görmeye geldik" diyenlere hayal kırıklığı yaratacak bir duruma gelmek istemem ve bu yüzden de Allah’a sığınırım. Ona göre de elimden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağım. Bu işi samimiyetle çözeceğiz Allah'ın izniyle Sevilay Hanım. Yeter ki siz bize güvenin ve arkamızda durun. Düzelecek…

 

-Umarım düzelir Sayın Bakan. Nihayetinde hepimiz bu gemideyiz!

 

Bravo! Öyleyiz işte. Bitersek hep beraber biteceğiz. Kazanırsak hep beraber. Karamsar tablo çizenler var. Hiçbir şekilde bize inanmayanlar. Onlara diyorum ki; “Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin. Ama ben bütün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse eğer. 1000 çalışanımız var. 1000 kişiyle beraber bütün varlığımı kaybederim. Ben babadan görme bir insanım. Babamın bana bıraktıklarını kaybederim. Ben bunu göze alır mıyım Sevilay Hanım? Bu işi ya düzelecek ya düzelecek! Yeter ki bize güvenilsin, inanılsın!


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.