Bakan Soylu açıkladı Uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu

Bakan Soylu açıkladı Uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından , uluslararası sularda gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası sularda "muhteşem" bir uyuşturucu operasyonu yapıldığını duyurdu.

Soylu 4 aylık takip sonucu düzenlenen operasyonun ayrıntılarını Bakanlığın açıklayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası sularda gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu hakkında Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu, "Uluslararası sularda muhteşem bir uyuşturucu operasyonu daha. Emniyet, jandarma, sahil güvenlik, narkotik dairesi ve İzmir emniyetini tebrik ediyorum. 4 aylık takibin ayrıntıları ve sonucunu Bakanlığımız açıklayacak." değerlendirmesini yaptı.

BAKANLIK DEV OPERASYONU DUYURDU

İçişleri Bakanlığından, uluslararası sularda yapılan "Birlik Operasyonu"nda yaklaşık 5 ton toz esrarının ele geçirildiği bildirildi. Operasyon kapsamında 13 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

5 TON UYUŞTURUCU MADDE YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yapılan operasyonla ilgili ilk bilgiler olarak, “Trablus/Libya'ya 78 deniz mili, Staks/Tunus’a 150 deniz mili ve Türkiye’ye yaklaşık 750 deniz mili (1390 km) mesafede uluslararası sularda icra edilen operasyonda 5 ton toz esrar ele geçirildi” denildi.

İZMİR MERKEZLİ OPERASYONDA ÇETE ÇÖKERTİLDİ

İzmir merkezli olarak emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerince uluslararası sularda, 'Birlik' adıyla uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Ortalama 5 ton toz esrar ele geçirilen operasyonda, uyuşturucu madde kaçakçısı olduğu belirtilen İ.Y. ile 15 kişi gözaltına alındı.

Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Türkiye'ye getirileceği bilgisi alındı. Bunun üzerine İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip başlattı.

Yaklaşık 4 ay süren takip sonrası uyuşturucu kaçakçılarının kimlikleri ve bağlantıları tespit edildi. Uyuşturucu kaçakçılarının bir bölümünün içerisinde bulunduğu, Türk bayrağı taşıyan 'Pervinoğulları' adlı geminin Moritanya, Senegal gibi Afrika ülkelerinden yüklenen uyuşturucu maddeyle Akdeniz üzerinden Türkiye'ye istikametine geldiği bilgisi alındı.

LİBYA AÇIKLARINDA BASKIN

Bu gelişme üzerine İzmir Emniyeti'nin yanı sıra Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın koordinesinde Libya açıklarındaki gemiye 'Birlik' adı verilen bir operasyon düzenlendi. Uluslararası sularda, cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarından birisi olan operasyonda, yaklaşık 5 ton toz esrar ele geçirildi.

İzmir merkezli olarak İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı gerçekleştirilen dev operasyonda, uyuşturucu kaçakçısı olarak bilinen İ.Y. ile birlikte 15 kişi gözaltına alındı.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.