CHP'li belediyelerde ilk hedef işçiler oldu

CHP'li belediyelerde ilk hedef işçiler oldu

El değiştirerek yönetime gelinen CHP’li belediyelerde ilk hedef işçiler oldu. CHP’li belediyelerde üst düzey yöneticiler sürgün yerken çok sayıda, işçi çıkarmaları ve işlemleri başladı. Yine çalışanlara sendika değiştirme baskısı yapıldı.

31 Mart yerel seçim sonrası AK Parti'den HDP ve İYİ Parti destekli CHP’ye geçen il ve ilçe belediyelerinde ilk hedef işçiler oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Suriyeli mültecilerin aylıklarını kesmesinin ardından, Adana, İzmir, Antalya ve İstanbul'da da tepki çeken uygulamalara imza atıldı.

CHP’Lİ TEKİN ADETA ÖVÜNEREK AÇIKLADI

CHP'li Gürsel Tekin belediyelerdeki işçilerin çıkarılmasını açıklarken adeta bunun bir övünç kaynağı gibi gösterdi. Tekin, Antalya'da kazanan CHP’li belediye başkanı Muhittin Böcek'in 4 bin kişiyi ‘bankamatik memuru’ iddiasıyla işten çıkardığını Adana'da da ise 6 bin kişi için çalışmaların yapıldığını açıkladı.

AK Parti'den CHP'ye geçen İzmir Torbalı Belediyesi'nde ise sürgün operasyonu gerçekleşti. Belediyede 16 kişinin görev yeri değiştirildi. Belediyede birçok müdür ve amir sürgüne yolladı. Müdürlerin bir kısmının ise unvanı elinden alındı.

ESENYURT’TA ‘BAŞKANIN SELAMI VAR’ BASKISI

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nde ise Hak İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası üyesi işçilerin, DİSK/Genel-İş'e geçmeye zorlandığı açıklandı. DİSK sendikacıları işçilere ‘Başkanın selamı var’ diyerek işçileri sendikalarına geçmesini istedi.

Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek belediyeden aldığı bilgilerle HDP ve İYİ Parti destekli CHP’li Mansur Yavaş’ın kazandığı Ankara Büyükşehir’de memurlara DİSK’e geçmeleri için tehdit edildiği öğrenildi. Gökçek bu duruma “CHP gelirse zulüm gelir” diye tepki gösterdi.

Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir- Sen üyeleri de Esenyurt çalışanlarının sendika değiştirmeye zorladıklarını belirterek olaya tepki gösterdi. Ankara Elmadağ'da da Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen üyelerinin de sendikalarını değiştirmesi için zorlandığı anlatıldı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.