Bakın FETÖ militanları Atatürk'ü nasıl kullanmış?

Bakın FETÖ militanları Atatürk'ü nasıl kullanmış?

FETÖ yapılanmasının Atatürk'ü de nasıl istismar ettiği ortaya çıktı. Buna göre, militanların deşifre olmamak için evde 'Nutuk' ve 1-2 tane Atatürk fotoğrafı bulundurdukları öğrenildi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, TSK içerisinde hücre tipi yapılanmaya gittiği ve sivil abiler / imamların sorumluluğunda "üst düzey komutanlar", "alt rütbede subaylar" ve "astsubay" şeklinde gruplandırıldığı tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanlığınca "FETÖ/PDY askeri mahrem yapılanması"ndaki şüphelilerin iletişim için kullandığı kontörlü sabit / ankesörlü telefon hatlarına ilişkin tespit ve değerlendirmelerin yer aldığı "Kontörlü (Büfe) Sabit / Ankesörlü Telefon Hattı ile İletişim Modeli  Değerlendirmesi" raporu hazırlandı.

Rapor hazırlanırken soruşturmalarda şüpheli, tanık, müşteki, mağdur ve bilgilerine başvurulan kişilerin beyanları, raporlar, tahkikat evrakları, müfettiş raporları ve açık  kaynaklardan faydalanıldı.

FETÖ 1990'LI YILLARDA SIZMAYI SİSTEMATİK HALİNE GETİRDİ

Rapora göre, 1980'li yıllardan beri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisine sızmaya başlayan FETÖ, 1990'lı yıllardan itibaren bu sızmayı sistematik  hale getirdi.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1980'li yıllarda örgüt mensubu Hava Harp Okulu öğrencileriyle yaptığı bir sohbet toplantısında, "Bizim işimiz  çok uzun soluklu bir iş, acele etmeyin ve kendinizi belli etmeyin. Askeriyede,  maarifte, emniyette, yargıda ve bunların en etkin yerlerinde yerimizi alacağız.  En az 20-30 sene sonra harekete geçtiğimizde kimsenin yapacak bir şeyi kalmayacak  zaten. İçki içebilirsiniz, amirinizin bütün işlerini halledin ki sizden vazgeçmesin." planıyla örgüt  elemanları söz konusu kurumlara sızmaya başladı.

ASKERİ ÖRGÜTLENME 4 SÜREÇLE GERÇEKLEŞTİ 

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü, TSK'deki yapılanmasını "mahrem hizmetler" olarak isimlendirirken bu yapılanmadaki  mensuplarından gizliliğe azami derecede bağlı kalınmasını istendi. Bu kapsamda bir örgüt mensubu, "Işık evi", "Hususi/özel ev", "Askeri okullardaki eğitim süreci" ve "Birim yapılanması" süreçlerinden geçti. FETÖ, askeri mahrem yapılanmada, özel olarak seçip yetiştirdiği elemanlarını askeri okullara sokarak dikey büyüme stratejisini takip etti.

GEZİCİ VE ARIZA KODLARI KULLANILDI 

FETÖ örgüt mensuplarının  devlet birimlerine sızdırılmasına ve yerleştirilmesine işlerlik kazandıran ve  mahrem yapılanmanın devamlılığına katkıda bulunan örgüt mensupları "gezici  yapılanma"da yer aldı.

Askeri mahrem yapıyla irtibatını koparan örgüt üyeleri, "arıza" olarak  kodlandırılırken, "gezici yapılanma"da yer alan örgüt mensupları bu  muvazzaflardan ve onların tekrar yapıya kazandırılmasından sorumlu "ümitçi  yapılanma" mensuplarıyla yılda birkaç kez görüşme yapıldı. 

ÖRGÜTTEN UZAKLAŞANLARA ADLİ CEZA 

Örgütten uzaklaşıp geri kazandırılamayan öğrenciye, örgüt tarafından "şefkat  tokadı" olarak adlandırılan adli veya idari müeyyideler uygulandı. TSK içerisinde hücre tipi yapılanmaya giden FETÖ, buradaki militanlarını "sivil abiler / imamlar"ın sorumluluğunda "üst düzey komutanlar" (General, albay, yarbay, binbaşı), "alt rütbede subaylar" (Teğmen, üsteğmen,  yüzbaşı) ve "astsubay" şeklinde gruplandırdı.

Raporda, FETÖ/PDY askeri mahrem (birim) yapılanmasına ilişkin örgüt şeması da yer aldı. Buna göre, yapılanmada, her askeri kuvvetin (kara, hava, deniz, jandarma) başında ayrı ayrı "birim sorumlusu" belirlenmiş. Bunun  altında bulunan "temsilci"ye, general rütbesindeki  personel ve üst düzey subaylardan oluşan "temsilci öğrencileri", belge  enformasyon yöneticisi olan "bey" ve "müdür" bağlandı.

HER ADIM VE BİLGİ FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'E GİTTİ

Birim yapılanmasındaki FETÖ örgüt mensupları arasında düzenlenen  toplantılarda, öğrencilerin durumunun ve örgüt mensubu olmayan personel hakkında  bilgi toplanması için neler yapılabileceği ele alındı. Ayrıca bu toplantıların gizlilik için yapılması gerekenler, örgüt elebaşı Gülen'den gelen örgütsel notlar, mevsimsel gündem olarak sene başı, tatiller, tayin dönemleri, sicil, okuyan öğrencileri illerinde ziyaret ve izdivaç gibi konular görüşüldü.

ÜST DÜZEY İTİRAFÇI FETÖ'CÜ YAPIYI ANLATTI 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında  ifadesine başvurulan örgütün askeri mahrem yapılanmasında müdür, müdür yardımcısı  ve öğretmen görevlerinde bulunan bir kişi örgüte dahil olduğunda kendisine içerisinde hat olan bir telefon verildiğini kaydederek şunları aktardı:

"Öğretmen, örgütün hiyerarşik yapısında müdür yardımcısına karşı  sorumludur, öğrencilerle direkt temastadır. Evlerde örgüt öğrencileri ile ayda bir yatılı  kalarak kitap okumak zorundadır. Öğretmen, maaşını tam alıyorsa aylık, evli ise yüzde 5, bekar ise yüzde 10 verir.

Örgüt içerisindeki teslimiyetine göre  subay ise yükselir, astsubay ise subay olur veya en iyi yerlere gelir. İş  yapabilme durumuna göre örgütün şifreli USB'si verilir ve bunu kullanması söylenir. 

Askeri alan içerisinde etrafında bulunan askeri personelin bilgilerini  öğretmene iletir. Kurban, zekat, fitre, sadaka, medya paralarını  öğretmenine verir. Örgütün belirlediği her türlü tedbir kuralına ve ima  yöntemlerine koşulsuz uymak zorundadır."

"EVDE 1-2 ATATÜRK FOTOĞRAFI OLUR"

FETÖ, örgüt öğrencilerinin ev tutarken Atatük'ü nasıl istismar ettiği de ortaya çıktı. Terör örgütü militanlarının dikkat ettiği hususlara ilişkin de yine aynı kişi şu bilgileri aktardı:

"Ev ara kat olmalıdır, giriş katı olmamalıdır. Aynı binada başka bir askeri personel olmamalıdır. Binada kamera olmamalıdır. Girişte güvenlik  olmamalıdır. Genelde eski eşya satanlardan eşya alınır. Evin girişine kesinlikle  halı konmaz. Bundaki sebep eve girerken ayakkabı çıkarma süresini ortadan  kaldırmak ve evin örgüt evine benzemesine engel olmaktır. Çünkü örgütün sivil yapılanmasındaki evlerde girişten itibaren hemen her yerde halı bulunur. Evde  'Nutuk' ve 1-2 tane Atatürk fotoğrafı bulunur. Bunlar belirgin yerlerdedir. Evde  seccade, takke kesinlikle olmaz."

HABERLEŞMEDE HER ALAN KULLANILIYOR 

Raporda, dünya genelinde 160 ülkede faaliyet gösteren ve binlerce mensubu olan FETÖ'nün, iç haberleşme, talimatlarının alınıp verilmesi,  gelişmelerin güvenli ve hızlı aktarılması, faaliyetlerin sağlıklı şekilde yürütülmesine hayati derecede önem verdiği bildirildi.

Rapora göre, birçok alanda faaliyet yürüten FETÖ, iletişim yöntemi  olarak "yüz yüze/buluşma", "canlı kurye", "kriptolu IP hattı", "not ile  haberleşme", "basın yayın üzerinden talimat verme", "sosyal medya", "telefon"  (GSM, operasyonel hat, ankesör/büfe arama) ve "iletişim/haberleşme programları"  (ByLock vb.) kullandı.

Örgüt, diğer faaliyet alanlarındaki gibi haberleşmede de gizlilik  içinde hareket etti. Canlı kurye kullanılması, örgüt içinde en sağlıklı haberleşme  yöntemlerinden biri kabul edildi. Örgüt mensupları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "çok önemli  hususların yüz yüze (Ru Be Ru) görüşülmesi" talimatına uygun davrandı.

Bu kapsamda üst düzey örgüt üyeleri, talimat almak ve faaliyetler hakkında bilgi vermek için ABD'nin Pensilvanya eyaletine giderek Gülen ile görüştü. Kiralık hatlar aracılığıyla kriptolu IP telefonlar, özellikle yurt dışındaki okullarla irtibatta kullanıldı.

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.