Esad ve Erdoğan görüşmesi olacak mı?

Esad ve Erdoğan görüşmesi olacak mı?

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Tahran’da Hakan Fidan ile görüştüklerini, aynı şekilde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la da görüşmeye açık olduklarını söyledi. AK Parti bu iddiaları ise yalanlamadı. Peki Esad ve Erdoğan görüşecek mi?

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, 'Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacak ve egemenliğimize zarar vermeyecekse Erdoğan ile görüşebiliriz' ifadelerini kullandı.

“The Syrian Observer” adlı internet sitesinde geçen habere göre, Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Suriye heyeti ile Hakan Fidan’ın önce İran’ın başkenti Tahran’da görüştüklerini, daha sonra ise Keseb Sınır Kapısı'nda yeniden bir araya geldiklerini yazdı. 

Haberde, Esad’ın Türk görevliler ile ilgili ise,  “Ülkemizde neler olduğunu Türk siyasetçilerinden daha iyi anlıyorlar” dediği aktarılırken, “Türkiye ile işbirliğine açığız… Eğer Suriye’nin çıkarları doğrultusunda olacak ve egemenliğimize zarar vermeyecekse Erdoğan ile görüşebiliriz” ifadeleri yer aldı. 

8 Mayıs'ta gazeteciler ile bir araya gelen Esad’ın, kendisine yöneltilen bu konuya yönelik sorulara karşılık Türkiye ile yalnızca İran ve Rusya üzerinden değil, doğrudan da görüşme yaptıkları, bu görüşmelerin en önemlisinin ise Hatay’a sınır olan Lazkiye’de bulunan Keseb Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

AK PARTİ FİDAN - ESAD GÖRÜŞMESİNİ YALANLAMADI 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı ardından basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çelik, kendisine yöneltilen 'MİT Başkanı Esad ile görüştü mü' sorusunu ise 'Sahadaki unsurlar her zaman muhataplarıyla görüşürler, ancak Esad yönetimine karşı pozisyonumuz aynıdır' ifadeleriyle yanıtladı.

"SEÇİM SONUÇLARININ YENİDEN SAYILMASINI NEDEN İSTEDİNİZ?"

Çelik'in açıklamalarından İstanbul seçimlerine değinerek şunları kaydetti:

"(CHP'ye) Madem bu kadar kendinize güveniyordunuz, seçim sonuçlarının yeniden sayılmasını neden istediniz? Hatalar düzeldikçe bizim adayımızın oylarının sayılmadığı ortaya çıktı. YSK dedi ki, 'Bu seçimlerde seçmen iradesi berrak bir şekilde yansımamıştır. Sonuca saygı gösteren sürece de saygı gösterir."

"AVRUPA'DA ERDOĞAN, TÜRKİYE VE İSLAM DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR"

Avrupa gündemine dair açıklamalarda bulunan Çelik şöyle devam etti: 

"Avrupa demokrasisini aşırı sağcı gruplar zehirliyor. Irkçılık ve nefret siyaseti doyumsuz bir canavardır. Aşırı sağ Avrupa'nın DEAŞ'ıdır.Avrupa'da Erdoğan, İslam ve Türkiye düşmanlığı yapıyorlar."

ORTADOĞU VE DÜNYADA GELİŞMELER HAKKINDA SON DURUM 

Ömer Çelik, Ortadoğu ve dünyada gelişen ve Türkiye ile ilgili olaylara dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Rejim güçleri sivil yerleşim birimlerini ve okulları hedef alarak yeni katliamlara imza atıyor. Bu, İdlib muhtırasının açıkça rejim tarafından sabote edilmeye çalışıldığına dair bir tablodur. (ABD-İran ilişkileri) Bölge, kapasitesinin çok üstünde bir gerginlikle karşı karşıyadır. ABD-İran hattında yaşanan gerilim Yemen, Irak ve Afganistan'da anında tansiyonun yükselmesine yol açmıştır.

Bu son derece tehlikeli bir tablo.- Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine dönük ortaya çıkan her saldırı girişimine karşı hak edilen cevap en kararlı şekilde verilecektir. (Doğu Akdeniz'de) Provakatif yaklaşımların hiçbir kıymeti yok. Türkiye kendisinin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini koruyacaktır. Uluslararası hukukun vadettiği gibi Kıbrıs'ın etrafındaki kaynaklar iki kesime aittir.

"MİT BAŞKANI ESAD İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?"

HDP'nin 19 Mayıs törenlerine davet edilmemesi hakkında da bilgi veren Çelik, "(HDP'nin 19 Mayıs törenine davet edilmemesi) İstiklal Marşı'nı okumayan, sürekli bu ortak ruhu zedeleyici açıklamalar yapan bir organizasyon durumunda oldukları için davet kendilerine gitmedi." dedi.

Çelik, 'MİT Başkanı Esad ile görüştü mü?' sorusu üzerine şunları söyledi:

"Sahadaki unsurlar her zaman muhataplarıyla görüşürler, ancak Esad yönetimine karşı pozisyonumuz tabii ki de aynıdır."

Siyasetcafe.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.