Barzani'den flaş tatbikat açıklaması

Barzani'den flaş tatbikat açıklaması

rak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani; Habur sınırında Türkiye ve Irak'ın ortak tatbikatı için "Bu tarafa geçerse karşılık veririz" ifadesini kullandı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani; "Petrol boru vanası Türkiye'nin elindedir. Ama Türkiye ile imzalanan bir anlaşmamız var. Tam tersine biz doğalgaz borusu döşeme çalışması içindeyiz" dedi. Barzani, Habur sınırında Türkiye ve Irak'ın ortak tatbikatı için de "Bu tarafa geçerse karşılık veririz" ifadesini kullandı.

 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani; "Yapılan referandumun Türkiye Milli güvenliğine bir tehdit olarak algılanmasını istemiyoruz. Türkiye ile olan ilişmiz eskiye dayalıdır ve devam edecektir. Kesinlikle sınırları değiştirmeyeceğiz. Sınırlar olduğu gibi kalacaktır. Türkiye ile diyaloğu geliştirmek istiyoruz. Savaşa gidecek bir bağımsızlık istemiyoruz. Bağdat ile diyalog yöntemleriyle çözüm istiyoruz. Türkiye bizim dışarıya açılan kapımızdır. Bölge için istikrar faktörü olacağız" dedi.

 

Habur sınır kapısının kapatılmasıyla ilgili açıklamada bulunan Barzani "Habur sınır kapısının kapatılması kimsenin çıkarına değil, her iki tarafta yaşayan halk zarar eder" diye konuştu.

 

Habur' da yürütülen tatbikat ile ilgili ise; "Tatbikatın sınırlarımızın içine getirileceğine inanmıyorum. Ancak bu tarafa geçmeyi düşünürse kesinlikle buna karşı tavrımız olacaktır. Ancak böyle birşey olacağını beklemiyor ve zannetmiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.