Barzani'ye çek git!

Barzani'ye çek git!

İlnur Çevik, hükümete yakın Yeni Birlik gazetesindeki köşesinde “Barzani boş yere zaman kazanmaya çalışıyor…” başlıklı bir yazı kaleme aldı...

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, hükümete yakın Yeni Birlik gazetesindeki köşesinde “Barzani boş yere zaman kazanmaya çalışıyor…”başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)’de gerçekleştirilen referanduma değinen Çevik “İbadi de Türkiye de İran da bu gayrimeşru referandumun yok sayılması gerektiğini ve Barzani’nin bunu kabullenmesini istiyorlar. Hâlbuki Barzani insanları oyalamaya çalışmakla meşgul… Halkı Erbil sokaklarında “Barzani ve ailesi bizi sattı, bizi kandırdı, felakete sürükledi” diye bar bar bağırıyorlar. Kızgın insanlar yakında Barzani’nin kapısına dayanacaklardır.” dedi.

 

“BARZANİ’NİN BİRAN EVVEL ÇEKİLİP…”

Köşesinde “ABD, Barzani’ye çok kızgın… Tek yapacakları İbadi’ye ‘İşi tadında bırak Haşdi Şahabi güçleri ile Erbil’e saldırma’ demek.” diyen İlnur Çevik şu ifadeleri kullandı:

“İsrail ise el altından Peşmergelere silah gönderiyormuş… Bu da büyük hata… Bir kere Irak ordusunun ve Haşdi Şahabi’nin elinde yüksek ateş gücü olan ağır silahlar var. Bilhassa Haşdi Şahabi’de korkutucu bir savaşçı güç var. Peşmerge İsrail’in göndereceği silahlarla bu güce ancak çerez olur… Ve bu hareket tam bir kışkırtma… Ne Kürt halkına faydası var ne de Peşmergeye. Tam aksine bilhassa Haşdi Şahabi’yi kızdıracak bir hamle. Adamların Erbil’e saldırma gibi niyetleri yoksa bile bunu kışkırtacak davranışlar…

Bu arada Barzani etrafındaki çember daralıyor. Memur maaşları ödenemiyor, bölgede ticaret ölme noktasında. Bu oyalama taktikleri yerine Barzani’nin biran evvel çekilip Iraklıların da Kürtlerin de daha sıcak bakabilecekleri bir liderin bölgede direksiyona geçmesi lazım…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.