'Başkanım aman dikkat' Büyükçekmece iptal edilirse direk kazanıyorlar!

'Başkanım aman dikkat' Büyükçekmece iptal edilirse direk kazanıyorlar!

AK Parti'nin seçimin iptalini istediği Büyükçekmece'de büyük sahtekarlığın detayları ortaya çıktı. Belediye İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlisi M. Ö. S'nin 2018 yılında 21 bin usulsüz seçmen kaydı yaptığı ortaya çıkmış ve Ocak ayında tutuklanmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde oy kaydırmalar ve diğer maddi hatalar nedeniyle yeniden geçersiz oyların sayımları sürerken Büyükçekmece’de ayrı bir skandalın detayları ortaya çıkıyor.

21 BİN USULSÜZ SEÇMEN KAYDI YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Büyükçekmece'nin mevcut başkanı olan ve CHP tarafından yeniden aday gösterilen Hasan Akgün lehine sahte belge düzenlendiği, usulsüz seçmen kaydı yapıldığı iddiasıyla Belediye İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlisi M. Ö. S ve Akgün'ün bir akrabası 18.01.2019 tarihinde tutuklanmıştı. M. Ö. S'nın toplam 21.000 sahte seçmen kaydı yaptığı ortaya çıktı.

AK PARTİ BÜYÜKÇEKMECE'DE SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nca İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderilmek üzere Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu'na sunulan dilekçede belediye seçimlerinin yenilenmesi istedi.

Başvuru dilekçesinde mahalli idareler seçimi seçmen listeleri güncelleştirmeleri sürecinde, CHP adayı Hasan Akgün lehine sahte belge düzenlemek suretiyle usulsüz seçmen kaydı yapıldığı belirtildi.

Yine dilekçede, usulsüz seçmen kaydı yaptığı tespit edilen Büyükçekmece Belediyesi İlçe Nüfus Müdürlüğü görevlisi M.Ö.S. ve CHP başkan adayı Hasan Akgün ile aynı ismi taşıyan akrabası Hasan Akgün tutuklandığı ve bu konuda Büyükçekmece Savcılığı'nca soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Büyükçekmece'de yapılan itirazın dilekçesinde yer verilen gerekçeler şu şekilde:

"Tutuklanan ve hakkında soruşturma devam eden M.Ö.S’nin sadece 2018 yılı içerisinde yaklaşık 7.000 işlemde toplamda yaklaşık 21.000 seçmen kaydı yaptığı, olayın vahametinin daha büyük olduğu, soruşturma dosyasındaki tespitler dışında tekrar tekrar aynı işlemlerin yapılarak aynı adreslere aynı kişi tarafından birçok seçmen kaydının yapıldığı,

SAHTE KAYITLARA SAHTE İMZALAR ATILMIŞ

Bu işlemlerin bir kısmının ilgili yerine sahte imzalar atılmak suretiyle, bir kısmının ilgili seçmenin haberi dahi bulunmaksızın imzalarının taklit edilmek suretiyle ve bir kısım adres beyan formlarının da imzasız olarak düzenlenmek suretiyle seçmen kayıtlarının yasalara aykırı şekilde yapıldığı,

BOŞ ARSALARA VE İNŞAATLARA KONUT STATÜSÜ VERMİŞLER

Tüm bu işlemlerin ilçe belediyesi ile organize bir şekilde, boş arsalara adres atanarak, inşaatlara konut statüsü verilerek aynı haneye onlarca kişi yazılmak suretiyle, hane sahibinin bilgisi olmaksızın hane üzerine seçmen kaydının yapıldığı tespit edilmiştir."

AK PARTİ YSK'DAN BÜYÜKÇEKMECE’NİN SEÇİM İPTALİNİ İSTEYECEK

AK Parti'nin, Büyükçekmece'de seçimlerin iptal edilmesi yönündeki talebi karşısında, İlçe Seçim Kurulu ret kararı verdi. Ancak AK Parti ise konuyu YSK'ya taşımaya hazırlanıyor.

CHP'LİLERİN BÜYÜKÇEKMECE USULSÜZLÜĞÜ ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Öte yandan, Twitter'da Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı paylaşımların altına yazdığı, bazı CHP'lilerin Büyükçekmece konusundaki endişelerin dile getirildiği tweetler dikkat çekiyor.

alicanakdag-twit.jpg

Bir CHP'li, İmamoğlu'nun tweetine verdiği cevapta "Büyükçekmece iptal edilirse direk kazanıyorlar başkanım, aman dikkat" ifadesini kullanıyor.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum