Başkanlığı kesinleşmeyen CHP’li İmamoğlu'ndan ilginç hareketler

Başkanlığı kesinleşmeyen CHP’li İmamoğlu'ndan ilginç hareketler

CHP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu bugün ziyaret ettiği Anıtkabir özel defterine yazdığı mesajın altına ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ diye yazdı.

CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonucunda HDP desteği ile rakibi Binali Yıldırım’dan daha çok oy aldığı ortaya çıktı. Ancak ortaya çıkan birçok usulsüzlükler nedeniyle AK Parti seçimlere itirazda bulundu.

Buna rağmen Ekrem İmamoğlu önce 1 Nisan günü resmi twitter hesabına kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak güncelledi.  

Bugün Ankara’ya giden Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini Anıtkabir’e yaptı. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan İmamoğlu "Asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

ekrem-imamoglu-001.jpg

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve üç çocuğuyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. İmamoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

“ASLA TAVİZ VERMEDEN HİZMET EDECEĞİME SÖZ VERİYORUM”

Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan İmamoğlu, şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda 1919 yılında başlattığınız Kuvayımilliye ruhunun 100'üncü yılının içerisinde aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak, milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir."

İmamoğlu bu ziyaretini sosyal medya hesabından Anıtkabirdeki özel defterine yazdığı mesajı paylaşarak, “Bugün ailemle beraber Anıtkabir'i ziyaret ederek Atamızın manevi huzurunda Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladım” dedi. 

AK Parti'nin bir çok belge ve delillerle itiraz ettiği ve henüz YSK'dan kesin bir açıklama gelmeden CHP İstanbul adayı İmamoğlu anıtkabir defterinde ki mesajın yer aldığı metnin altına ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ olarak yazdı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.