İstanbul ve Ankara sonuçlarına PKK uzantısı HDP sahiplendi!

İstanbul ve Ankara sonuçlarına PKK uzantısı HDP sahiplendi!

PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye genelinde seçimin kazananı ve istediği zaman da kaybettireni HDP olmuştur" dedi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul ve Ankara’daki seçim sonuçlarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

HDP’li Buldan, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Seçimin kazananı ve istediği zaman da kaybettireni HDP olmuştur" dedi.

Pervin Buldan, seçim sonuçlarına ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Buldan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Türkiye genelinde seçimin kazananı ve istediği zaman da kaybettireni HDP olmuştur. Nokta."

TEMELLİ'NİN SEÇİM ÖNCESİ YAVAŞ VE İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP'nin Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun seçildikleri takdirde, bunun HDP'lilerin oyları ile olacağını söylemişti.

31 Mart seçim sonuçlarında bakıldığında AK Parti ve MHP oylarını koruduğu anlaşılıyor. Ancak PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve İYİ Parti’nin tam desteklediği CHP adayları oylarında artış sağlandı. Böylece CHP adayı PKK sempatizanı ve HDP oylarıyla Cumhur İttifakı adaylarını geçmiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.