Başyaver Ali Yazıcı'ya müebbet hapis cezası

Başyaver Ali Yazıcı'ya müebbet hapis cezası

Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsü ve 2 polisin şehit edilmesi davasına karar açıklandı. Eski başyaver Ali Yazıcı müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi, Anayasayı ihlal ve 2 polis memurunun şehit edilmesine yönelik görülen davada, 18 yıl hüküm giyen Cumhurbaşkanı eski Başyaveri Ali Yazıcı için yerel mahkemenin cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından cezanın az olması nedeniyle bozulmuştu.

 

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi '(SEGBİS) ile görülen davada daha önce suikaste yardım ve yataklık ettiği gerekçesi ile 18 yıl hapis cezası verilen Ali Yazıcı'nın olayın asıl faili olduğuna hükmedilerek müebbet hapis cezasına çevrildi.

 

basyaver.JPG

 

Öte yandan aynı davada müebbet hapis cezası olan Dalaman Deniz Hava eski üs komutanı Cenk Bahadır Avcı da suikast girişimi suçundan beraat etmişti. Avcı'ya 'Anayasaya ihlal ve darbeye yardım ve yataklık' suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.