Batıkent'te yaşanan vahşetin ardından Çubuk İlçesi'nde köpek katliamı

Batıkent'te yaşanan vahşetin ardından Çubuk İlçesi'nde köpek katliamı

Geçtiğimiz günlerde Ankara Batıkent’te 16 köpek zehirlenerek öldürülmüştü. Bu olayın üzerinden bir hafta geçmeden başka bir skandal daha yaşandı. Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde onlarca köpek ölüsü poşetlere konulmuş şekilde bulundu.

Yenimahalle İlçesi’ne bağlı Batıkent’te sokak köpeklerinin zehirlenmesinin ardından bu kez de Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yakınlarında bulunan boş arazide, çöp torbalarına konulmuş halde onlarca köpek ölüsü bulundu.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği resmi hesaplarından bugün yapılan açıklamada, Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde yer alan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yakınlarındaki boş arazide, siyah çöp poşetlerine konulmuş halde köpek cesetlerine ulaşıldığı duyuruldu.

Derneğin olayı duyurmasının ardından sosyal medyada tepkiler oluştu.

İNSANLIK YAVAŞ YAVAŞ ÇÜRÜYOR

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, köpeklerin ölüm nedeninin ve cesetlerin kim veya kimler tarafından atıldığının bilinmediğini söyledi. Olayı katliam olarak nitelendiren Paçalı, Türkiye’nin her yerinden yeni katliam haberleri aldıklarını belirterek ‘İnsanlık yavaş yavaş çürüyor, yetkililer yasa çıkartmak için neyi bekliyor?’ dedi. Devletin bu olaylara müdahale etmesi gerektiğini söyleyen Paçalı, bu katliamlara dur demenin tek yolunun yasalar olduğunu, olayla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Olay yerine intikal eden görevliler, boş arazide 30 köpek ölüsünün bulunduğunu, içlerinde tasmalı köpeklerin de yer aldığını açıkladı. Ayrıca, boş arazide iki kedinin ölüsünün de bulunduğu aktarıldı.

cubuk.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.